פרויקט ראש השנה חלק ב' (ראש השנה בקלות)

פרויקט ראש השנה חלק ב' {נכתב ערב ראש השנה תשע"ה, כשמיד אחרי ראש השנה הגיעה גם שבת…}

אחרי שקיבלתם את הפירוט של אורני בפוסט הקודם, עכשיו הגיע הזמן לתרום את תרומתי הצנועה, לעניין ראש השנה. והיא תהיה צנועה בהחלט כי אני מאמינה שאת ראש השנה כמו את שאר החגים צריך לעבור בקלות. אז הנה לכםתפוח בדבש

ראש השנה בקלות!

אנחנו ספרדים (בזכות בעלי) ובתור שכאלה נוהגים בסימנים הבאים: (לא רושמת אותם לפי סדר) רימון, תפוח בדבש, תמר, סלקא, (עלי סלק/ או סלק מבושל) קרא (דלעת) כרתי (כרישה/לוף) לוביה (סוג של שעועית באורך של ספגטי.) וראש של משהו. (בכשרות מהודרת של הרבנות דאעש)

יש לנו סימנים משלנו: אם הארוחה חלבית לא מוותרים על סלט עם גבינת חלומי מוקפצת, "שיתגשמו כל חלומותינו ומשאלותינו לטובה"

ולפעמים אם אני ממש בפוזה של השקעה אז ממולאים " שתהיה לנו שנה מלאה כל טוב" השנה קניתי עלי גפן ממולאים של וויליפוד… מעדיפה להשקיע בכתיבה ובציור. מי שרוצה להשקיע בלמלא משהו אני ממליצה מאוד על הקנלוני בטטה כאן.

יש שנים שאני מכינה בשר ראש, אבל השנה ממש לא בא לי.  (דאעש, הרסתם לי את הכייף). אסתפק בראשם של דגי הפורל החביבים שמגיעים באריזת קרטון, נקיים ומוכנים להיכנס לתנור בלווית שמן זית ומעט מלח גס…

השנה אני חוגגת קיצור דרך, מרק כתום, שיכיל בתוכו גזר, כרישה ודלעת, מהם אדוג מדגם של "סימנים" ואת השאר אטחון.

מתכון ממש בקצרה: מטגנים במעט שמן זית: בצל גדול חתוך גס, אחרי מספר דקות מוסיפים את הכרישה. כשהם מזהיבים קצת מוסיפים את הירקות: הרבה גזר קצת בטטה, דלעת, תפוח אדמה אחד ו2-3 קישואים. ובצל גדול שלם. מכסים במים ומרתיחים. כשכל הירקות רכים, טוחנים ומתבלים : מלח פלפל לפי הטעם, אגוז מוסקט (מעט) ואבקת מרק בטעם עוף אם רוצים. שווה לטעום בתום הטחינה, לפעמים באמת לא צריך להוסיף כלום.

לוביה: כרגע לצורך כתיבת פרק ב' קניתי לוביה אמיתית וניסיתי לבשל לפי אחד המתכונים בפרויקט ראש השנה חלק א' ובתור אחת שלא מסוגלת לעקוב אחרי מתכון ולבצע אותו כלשונו, יצא די מוזר. (מעורבת בזה ההמלצה של בני להשאיר אותם שלמים ,וחלב קוקוס, שגויס על מנת להסיר את המרירות, והצליח, אבל עדיין יצא משהו שיותר דומה לנחשי גומי, גם במרקם)

תשפטו בעצמיכם

הטעם בסדר, זה רק נראה מזעזע...
הטעם בסדר, זה רק נראה מזעזע…

 

ההמלצה שלי: לכו על שעועית ירוקה שלימה מוקפאת. זה נראה אותו דבר ופי אלף יותר טעים. להקפיץ מעט עם שמן זית כזה קפוא, להוסיף שן שום גדולה כתושה, קצת רוטב סויה ושומשום, ואתם מסודרים.

הדבר היחיד שאני אשכרה משקיעה בו זה הסלקא, והמתכון מופיע כאן

עלי סלק
שבלולי סלק. יפים, לא? וגם טעימים ממש. (את שלי עשיתי מפילו. שומרת משקל…)

בינתיים קנו לכם 2-3 חבילות של עלי סלק, בצק עלים או עלי פילו …

עוד המלצה חמה:

מרוב אוכל בחג, והשנה במיוחד,  כבר מגיעים לשלב שדי נמאס. אז אנחנו בארוחת החג של צהרי שישי, עושים "ארוחת בוקר של בית מלון"  , קורנפלקס, מעדנים, חביתות כבקשתך, פנקייק , סלטי ירקות וגבינות. קליל והכי כייפי שיש…

(לי כמובן יש מעדן דיאט וגבינות שוות 5%….)

אהבתם את הפוסט? חשבתם שהוא בלתי נסבל בעליל? בחייאת תגיבו….

לא יכולה לתאר לכם את בדידותה של הכותבת באמצע הלילה שמאמינה שמישהו אי שם יקרא את הדברים ויכנסו לליבם ויעלה אולי איזשהו חיוך, או משהו… 

יש מקום לתגובות פייסבוק וגם לתגובות רגילות -לגלול קצת למטה.

והכי טוב, שמתי פה מבחר כפתורי שיתוף, מוזמנת בשמחה לשתף. גם אתה הקורא הגבר היחיד כאן מזומן…

תגובות

תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: