פרויקט ראש השנה חלק ג' – הרהורי תשובה ושבלולי סלק

אנו בחודש אלול, חודש התשובה.רימון

יש אנשים שנוטים לקחת את החודש הזה בבאסה אדירה. פניהם עוטים רצינות מחמירה והם מסתכלים בזכוכית מגדלת עם כל פיפס של חטא שהם עשו, או עתידים לעשות, ומלאי חרטה ועצב.

כמובן, מדובר בזכוכית מגדלת סלקטיבית ביותר, שרואה רק את מה שלאדם נוח לראות אצל עצמו, ולא התבוננות אמיתית פנימה. איך אני יודעת? העצב מגלה לי.

 כדי להתבונן פנימה באומץ, יש צורך באהבה עצמית, וזו אינה נקנית ע"י הלקאת העצמי. והיא אינה נעדרת שמחה, גם כשהיא מלווה בכאב. שמחה על עצם היכולת להתבונן פנימה, שמחה על היותי חלק ממעל ממש, שמחה על ההזדמנות הנהדרת שקיבלתי מה' יתברך להתנקות מעבירות שבידי.

הרב קוק אומר בספרו אורות התשובה: "התשובה הראשית שהיא מאירה את המחשכים מיד, היא שישוב האדם אל עצמו, אל שורש נשמתו ומיד ישוב אל הא-לוקים"

ומה יותר משמח מהשיבה אל עצמי? אני מבינה שהעוונות הם לא אני, רק לבוש מכוער, שאני פושטת בשמחה. רק לכלכוך שהצטבר שדורש ספונג'ה טובה אליה אני ניגשת בחדווה. הדמעות מטהרות את הנפש, ואני חוזרת להיות אני, בריאה אלוקית מופלאה עם שליחות ייחודית בעולם, שגם אם אני טרם ממצה אותה, הרי שניתנה לי ההזדמנות, אני בדרך, וזוהי כבר התחלה טובה.

אבל התשובה אינה רק מתבוננת על העבר אלא שמה דגש גם על ההווה והעתיד. ניתנת לי האפשרות לעצור לרגע ולהתבונן על הדברים אותם אני רוצה להכניס לחיי בשנה זו, אם זה ללמוד תורה שתרומם אותי כאשה ואת הבית כולו כמו במדרשת בינת או בשובה, או באור הלב בנחלאות, אם זה לרקוד יותר, לעסוק באמנות, וגם לקבל על עצמי קבלה טובה כמו להאיר פנים לבני הבית, להיות נוכחת עבור ילדי ולאהוב את עצמי.

אלה הקבלות שלי, מה את מקבלת על עצמך? (מותר להעתיק)

 

ראש השנה 2+1

כנראה שהמבצע של שלשה ימים קדושים ברצף הלך כל כך טוב בשנים הקודמות שגם השנה אנו זוכים לכך.

אני חוזרת על הטיפים שלי לחג, (אל תגידו שלא אמרתי לכם…)

ארוחת הסימנים: לעניות דעתי, אצל אלה שעושים המון סימנים אין צורך להוסיף ארוחה מלאה. ניתן לערוך סעודה מן הסימנים עצמם.  זהו החלק השלישי של הפרויקט, מתכונים לר"ה ורעיונות נמצאים בחלק הראשון כאן, ובחלק השני- כאן.

חג"ז: אחד הפטנטים המעולים שמאפשר בישול בחגים. בר"ה בפרט יש מלא זמן עד לארוחה והרבה יותר קל להכין ארוחה בו ביום מאשר לעמוד שעות על גבי שעות בהכנות והקפאות לפני החג. דוגמא: אורז, חזה עוף מוקפץ עם פטריות ושעועית ירוקה… פסטה עם רוטב, סלט עם חלומי ופטריות מוקפצות, בלינצ'סים… וכיד הדמיון הטובה עליכם, הכל על הגז בכייף.

והנה עכשיו כמו שהבטחתי לכם

המעדן שמצפים לו כל השנה...שבלולי סלק!
המעדן שמצפים לו כל השנה…שבלולי סלק!

 

שבלולי עלי סלק טעימים!

בצק עלים או עלי פילו.

2 בצלים גדולים קצוצים

2 חבילות עלי סלק שטופות וקצוצות

מעט שמן זית לטיגון

ביצה

כף או שניים פירורי לחם (לא חובה)

תבלינים: מלח פלפל פפריקה מעט כמון וכורכום ומעט אבקת מרק בטעם עוף.

מזהיבים את הבצל בשמן ומוסיפים את עלי הסלק ומאדים הכל עד שכמעט אין נוזלים. מורידים מהאש. מוסיפים את התבלינים, הביצה והפירורים.

פותחים את הבצק, חותכים מלבן ממלאים כמעט את כל העלה חוץ מ2 ס"מ בסוף ומגלגלים ומהדקים.

מעבירים להקפאה לשעה לפחות, הרבה יותר קל לחתוך לפרוסות ליצור בורקסים עגולים לאחר ההקפאה. פורסים, מניחים את הגלגל כשהמילוי כלפי מעלה (כמו בורקס פיצה) ואופים בחום 200 מעלות עד שזהוב.

ממליצה לשמור בקופסא אטומה במקפיא או שתמצאו את עצמכם מכינים שוב ושוב לפני החג והכל יגמר…

חג שמח ושנה טובה טובה!!

קינוח מיוחד:

קונים יוגורט במתיקות מעודנת קצת יותר ממספר הסועדים ושופכים לקערה ומקפיאים על הבוקר. מדי שעתיים נותנים ערבוב ומחזירים למקפיא.

להגשה מארגנים תוספות כיד המלך: מקופלת או קליק קורנפלקס, סוכריות צבעוניות לקישוט עוגות, פקאן מסוכר או קוקוס קלוי, את הפירות שנשארו: תמרים תפוחים ורימונים ניתן גם להוסיף, (ועוד פירות אם תחפצו) וכמובן סירופ מייפל.

זהו!!! בערב שולפים בחגיגיות את הקערה, מוזגים לכל אחד מהיוגורט הקפוא למחצה, ( לי עוד לא קרה שקפא עד הסוף… מצד שני לא ניסיתי להכין יום קודם…) מערימים תוספות ומרגישים כמו בגלידריה הכי מפנקת…

פוסט נוסף משנה שעברה בנושא הרימון עם מתכון לסלט נמצא כאן!

נכון בקושי יש זמן, אבל אני מאוד אעריך תגובה אם הגעת עד לכאן…

 שתהיה שנה הכי נהדרת!!!

 

 

 

תגובות

תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: