מסעדה בבית

מרק קישואים קטיפתיזה שאני אוהבת אוכל , זה לא סוד, הרי מי שיש לה טור על הגיגים ומתכונים זה די מתבקש.

אבל זה שאני אוהבת לאכול בחוץ, את זה ידעתם?

זה ממש לא הגיוני.

אני מכינה אוכל באמת טעים, (תשאלו את הילדים שלי)

מגוון ויצירתי,

ובדרך כלל בשליש המחיר ממה שמנה כזו עולה בחוץ.

אז למה אני מתעקשת לצאת למסעדה , לשלם מחיר מפולפל, להוסיף טיפ שכלל לא מגיע למלצרית, ברוב המקרים, ככה מתברר.

ולפעמים האוכל אפילו לא מגיע לרמה של הבית….

מצד שני, אני חשה סלידה עמוקה ממסעדות שף.

מגישים לך מנה קטנה ומושלמת מבחינתם, ו"יצירת האמנות" נעלמת בבטן באותה מהירות שפלאפל עושה זאת, והפלאפל הרבה יותר משביע, ולפעמים גם הרבה יותר טעים.

לא שיוצא לי הרבה להסתובב במסעדות שפים, רק כשקרובי משפחה מחו"ל באים ומזמינים…

ובכל זאת, מה יש במסעדה שכל כך מושך?

קודם כל, שמישהו אחר טרח והכין, ומישהו אחר גם ישטוף כלים.(אחחחח איזה כייף!)

דבר שני,

אני ממש אוהבת להתנסות בטעמים חדשים.

וחוצמזה כייף לצאת מהשגרה, פשוט כך.

לפעמים אני עושה מסעדה בבית, מכינה מנה שווה במיוחד, אוכלת בכלי יפה, וזה עושה לי את זה לא פחות…לפעמים הילדים מארגנים מסעדה עם תפריט וזה עושה לנו ארוחת ערב שונה.

מה שכן, מסעדה או לא, תמיד אני משתדלת לשבת לאכול, לא לחטוף תוך כדי אלא להשקיע עוד טיפה ולשבת, להוסיף סלט לארוחה, וכד'. לכבד את עצמי ואת מה שאני אוכלת. זה הרבה יותר בריא, והרבה יותר נעים.

יש משהו באופן שבו מתייחסים למזון, האם זה רק משהו לחטוף או דרך אגב, או משהו מיוחד שה' נתן לנו כדי לבנות אותנו פיזית וגם רוחנית.

תכלס'  אפשר לאכול בבית ולהרגיש במסעדה…

הנה מתכונים מעולים למסעדה בבית:

שניהם "המצאות" שלי בעקבות השראה מהאינטרנט…

מרק קישואים קטיפתי:

3 בצלים גדולים

גזר אחד גדול,

תפוח אדמה בינוני

5 קישואים גדולים

מלח

חותכים גס את הבצל ומטגנים במעט שמן זית. עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים את הגזר מטגנים כמה דקות ומוסיפים את שאר הירקות ומים לכסות את הירקות. מבשלים עד שהכל מתרכך, וטוחנים בבלנדר.

אפשר להוסיף מעט אבקת שום , ומי שרוצה יוסיף קצת שמנת מתוקה, זה טעים גם בלי…

שקשוקה ירוקה

 

שקשוקה ירוקה

אני משתמשת בקפואים של "בודק" מפשירה אותם קצת במיקרו, את הברוקולי מפשירה במים עם מעט סודה לשתיה (עוזר נגד גזים) ואז מסננת ושוטפת.

מטגנים בצל אחד פרוס במעט שמן זית עד שמתחיל להזהיב ומוסיפים

כוס עלי תרד מופשרים, כוס-2 כוסות ברוקולי, ואפשר גם פטריה טריה חתוכה.

מטגנים מעט את הירקות,אפשר בשלב זה להוסיף מעט חמאה, אפשר להכין מעין רוטב ע"י הוספת כפית קורנפלור שעירבבנו אותה בתוך רבע כוס מים קרים. ואז עוד קצת מים לסמיכות הרצויה.

תיבול: מלח, מעט שום, פלפל למי שאוהב.

פותחים ביצים כמספר הסועדים, מוסיפים גבינות: אני אוהבת מלוחה 5% וגבינה צהובה ומבשלים מכוסה על אש בינונית עד שהביצים מוכנות.

לבריאות! וספרו איך הצליחה לכם המסעדה בבית….!

התגובות שלכם הן כמו לחם ומים עבורי…

 

 

תגובות

תגובות

2 thoughts on “מסעדה בבית”

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: