ברכה לשנה החדשה

לתת למה שצריך

לעבור דרכי

לעבור.

להיות כלי לאור

לריפוי ושינוי

לשים חיוך ענק על הפנים

זו המשמעות של להאיר פנים.

להתבונן לאחור על השנה שעברה

לחוות מחדש

בבחירה,

את כל רגעי הטוב שבה.

ולהתמלא בשמחה.

לעמוד לפניו

ביום הדין

ולצחוק בתוך הלב

כי אבא שלי השופט..

להתבונן קדימה

אל השנה שתבוא

ותביא באמתחתה עוד דברים נפלאים וקסומים,

כי הרי משהו נפלא

עתיד להתרחש.

לצייר את החלומות

להפליג עם הדמיון.

בעולם שלנו

הכל אפשרי.

להתבונן במשפחתי ובי

כמה גדלנו כולנו

ודמעה בקצה העין

על אלה שיישארו לעד צעירים.

להתבונן על העולם,

לדעת שיש כל כך הרבה מעבר

למה שאני יכולה לראות ולתפוס

ולדעת שאני בטוחה,

מוגנת ואהובה.

 

זו הברכה שלי לעצמי, ולכולנו,

לשנה החדשה.

 

השנה, ראש השנה הוא יומיים, וכמו שאתם מכירים אותי,

אני בעד מה שקל. לי אישית הרבה יותר קל וכייפי

לבשל בחג עצמו. (מה שאפשר)

יש לי חג"ז..

אחרי סעודת סימנים בערב ראש השנה אפשר

בהחלט לערוך בבוקר

סעודת בית מלון:

סלטים וחביתה לפי בחירה, גבינות ומעדנים. או יוגורט עם מיזלי..

הנה רעיון מדליק

לפנקייק חגיגיים במיוחד..נראה מפואר ויחד עם זאת קל להכנה ופשוט.

מבסוטה- פנקייק חגיגי

עוגת פנקייק חגיגית.

(הרעיון של בת דודתי, טובי ברייס מכוכב השחר)

 

מתכון לפנקייק:

2 כוסות קמח תופח

2 ביצים

4 כפות שמן

שקית סוכר וניל

3 כפות סוכר

קמצוץ מלח

2 כוסות חלב או מים.

 

לערבב במטרף  לבלילה חלקה יחסית,

לחמם מחבת טפלון עם מעט שמן על אש בינונית

לשפוך את הבלילה וכאשר ישנן בועות על פני כל הפנקייק

להפוך לעוד חצי דקה.

 

לעשות פנקייקים גדולים יחסית.

להכין קצפת פרווה או חלבית (את החלבית יש להמתיק מעט)

כשהפנקייקים קרירים

למרוח שכבת קצפת, לשים סירופ מייפל, ואז לערום עוד פנקייק קצפת ומייפל

את השכבה העליונה לקשט עם המייפל…ובעזרת קיסם ליצור דוגמא יפה..

לפרוס ולהתמוגג.

 

ועוד משהו קטן : ממרח בריא וטעים ממש:

מעבבים יחד טחינה גולמית וסילאן ביחס של 3:1 לטובת הסילאן

על כל כף טחינה: בערך 3 כפות סילאן (אפשר להתחיל עם פחות זה עניין של טעם)

יוצא ממרח טעים ממש במרקם של ריבת חלב, טבעוני, בריא… יאממי!

וכאן אפשר לקבל תהליך מדליק במתנה לחג…

 

נתראה בשמחה מהעבר השני של השנה החדשה!

 

תגובות

תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: