על אור חושך ו…ספינג'

מתוך מדור בית חם בעיתון חדשות בנימין לפני כמה שנים טובות….

חנוכה: מלחמת בני האור בבני החושך. לכאורה: בני האור היו היוונים: הביאו עמם קדמה, תרבות וחינוך. הרבה יהודים חשבו ככה בזמנו והושפעו מהתרבות הסובבת, התייוונו. לכאורה, בני החושך : היהודים האורתודוקסים. הפאנאטיים. שומרים על מנהגים ותורה עתיקה. לא מוכנים להיות מושפעים מן הרוחות החדשות.

לכאורה מאבק חסר סיכוי. מעטים מול רבים, חלשים מול חזקים. רק תחשבו מה זה לעמוד לבד מול פיל חמוש. נציגי חלק מהעם (וכנראה שאפילו לא הרוב…) נלחמים נגד היוונים. עוד יותר מזה, הם נלחמים נגד היווניות. הם מבינים שאם התפיסה הנהנתנית של היוונים: "אכול ושתה כי מחר נמות" תתפוס בעם ישראל, אזי קץ לעם שלנו שחונך להיפך: "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך." ההנאה היהודית דווקא נובעת מן העשייה הגדולה. ולא מן הבטלנות.

האור האמיתי שזורח אלינו מימי החנוכה, אינו מופיע באמצעים פירוטכניים משוכללים.

נר פשוט, שמסמל את המצוות והתורה.(כי נר מצווה ותורה אור) אור נצחי ואמיתי שסופו להאיר ולנצח את כל השחור. ובאמת משנה לשנה אנחנו מרגישים יותר ויותר דווקא את השחור. אומרים שככה זה , בדיוק לפני הופעת האור.

ומה נעשה בינתיים? עד שיופיע האור הגדול?

בינתיים עלינו לשמש בעצמנו אור. "כל אחד הוא אור קטן" כמו שאומר השיר: "באנו חושך לגרש." לכל אחד מאיתנו יש את המצפן הפנימי שלו, היושר האמיתי שלו. זה שלא מושפע משיקולים זרים, זה שמצביע לנו על האמת. ואם גם הוא לא ברור אפשר לזעוק אל היצרן שלנו ולבקש ממנו שיאיר ויעיר לנו אותו. ומי שמרגיש את האור אצלו זורח, שיצא וידליק אורות אחרים!

זה ייקח זמן, אבל בסוף כולנו נהיה אור איתן, ונהיה ראויים לעידן האור.

ועוד לגבי אור:

אחי ,יוני פיין, (החוזר בתשובה, החבדניק) הוציא דיסק,  שנקרא: "אור בנשמה". יחד עם חברו מרדכי פישר, שרים ומנגנים מנגינות יפות ומילים מקוריות המחברות אותנו לאור ולבורא…ולא שוכחים גם את פולארד. כמה שהדיסק הזה עושה לנו טוב, ממש הרמוניה בבית, כמילות השיר הפותח. (אפשר להשיג ישירות: 0546761098 והוא גם מופיע.. הופעה מצחיקה ומרגשת עד דמעות..)

מהאור, נצנח אל השמן, כבר סיימתם לטגן?

אם עוד לא התחלתם, מתכון קל.

ספינג'ים קטנים:  של מילי ליאני, שבות רחל

 חצי קילו קמח, 2 כוסות מים פושרים, כף שמרים יבשים, שקית סוכר וניל, כף שמן, חצי כפית מלח וכף סוכר (אופציה: 2 ביצים). לערבב היטב, הבצק צריך להיות רך מאוד ונדבק לידיים: להתפיח שעה ואז לחמם שמן עמוק בסיר קטן עד שחם מאוד ואז להנמיך לחום בינוני -נמוך: להוריד בעזרת 2 כפות לשמן, טיגון של 2 דקות מכל צד (לזהוב בהיר,) מוצאים לנייר סופג ומפזרים מעל אבקת סוכר. אפשר גם להכין סירופ מכוס מים, כוס סוכר ומיץ מחצי לימון: מרתיחים עד שנמס וטובלים בו את הספינג'ים.

לא לוקחת אחריות על הקלוריות, רק על החיוכים…..

 

תגובות

תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: