שנה טובה ממבסוטה-הגיגים על רימון וסלט עם רימון!

בפרוס עלינו השנה החדשה אני מאחלת לכולנו שנה טובה

שנה שיתגשמו כל משאלותינו לטובה שנה שנפרח ונרבה אור וטוב בעולם.

מתוך המדור בית חם לר"ה תשע"ג.:

שירבו זכויותינו כרימון…

הברכה הנפלאה הזו שאנו פוגשים בפרוש עלינו שנה חדשה, מאוד משמעותית עבורי.

שמתי לב, שאין אנו אמרים "שירבו זכויותינו כגרעיני הרימון" שזה נשמע הרבה יותר הגיוני.

אלא כרימון כולו. על קליפתו ומה שיש בפנים גם אם איננו יודעים מה מצבו בפנים.

הרימון הזה השלם היפיפה, שהוא יצירה כל כך מושלמת של בורא עולם, עם פוטנציאל אדיר לגרגרים אדומים מתוקים ובריאים, ככה אנחנו רוצים את הזכויות שלנו. אנחנו רוצים להתמלא בכוח של הפוטנציאל שלנו. להתמלא ביופי שיש בנו ובכל אדם שנברא בצלם.

גם אם אחר כך יתברר שחצי רימון איננו טוב ונאכל את החצי שכן טוב, אנחנו נביט על הרימון כשלם.

רימון שצילמה אילה שושני הצלמת המוכשרת
רימון שצילמה בתי אילה בחצר שלנו

יש לנו עץ רימון בחצר. היופי שלו שובה את ליבי מחדש בכל פעם. רימונים זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת לפסל בעיסת נייר. אני כותבת על פני הרימון ברכות ואיחולים מכל הלב ונותנת מתנה לשנה החדשה או להתחלות חדשות.

קל להביט על הפרי הזה ולראות את יופיו. הרבה יותר קשה לפעמים לראות את היופי באנשים שסובבים אותנו, באנשים שפגעו בנו. בשביל זה יש לנו את הברכה על הזכויות: שנזכה לדון כל אדם לכף זכות. להבין, שאנחנו לא מושלמים ובטח לא הם, וכל אחד עושה את הכי טוב שהוא מבין.

ויותר מזה, שהמפגש שלנו עם אנשים לא מושלמים הוא תמיד מעין מראה קטנה לעצמנו, לראות עוד נקודה שאני יכולה לשפר אצלי….

אני מאחלת לכולנו לשנה החדשה, הן להרבות זכויות כגרגרי הרימון והן להרבות לימוד זכות ולהסתכל עד כמה שאפשר על הפרי השלם, היפה שבסובבים אותנו. האמת שיש יופי גם בפירות הפחות שלמים…

אילה שושני צלמת
יפיפה פשוט, לא?

אגב, הרימון עשיר בברזל: זה כולם יודעים, אך גם לקליפתו יש שימוש נהדר. ניתן לבשל את הקליפה במים כ10 דקות. המים שמתקבלים בצבע חום עכור (לא להיבהל) תורמים לסיום הדימום לאחר לידה. לפרטים נוספים צרו עמי קשר במייל :yaelboaz@gmail.com

סלט חגיגי…כמובן עם רימון.

המצרכים: עלי ביבי לסלט (לא חובה)

חסה, פקאן מסוכר שבור לחתיכות די קטנות, חמוציות,

פרי טרי שמתאים לעונה , פרוס לפרוסות דקות. אפשר לשלב 2 סוגי פירות (נקטרינות/אפרסק/תפוח/ אגס/ מנגו/ אפרסמון)

אפשר להוסיף פטריות טריות. פרוסות לפרוסות דקות.

גרגירי רימון לקישוט.

רוטב: לערבב יחדיו 1/3 כוס שמן זית, 2 כפות חומץ (בלסמי או רגיל, שניהם סבבה) 4 כפות דבש, חצי כפית חרדל (אני משתמשת בחרדל רגיל.

לערבב יחדיו את כל מרכיבי הסלט ולשים את הרוטב סמוך להגשה. לקשט בגרגירי הרימון.

שתהיה לכולנו שנה מתוקה וטובה!

מבסוטה לוגו

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: