ראש השנה בכייף

ראש השנה תמיד נתפס כפרוייקט, וזה באמת משימה, להעמיד כמה ארוחות חגיגיות, ולפעמים אנחנו רוצים גם שתהיינה מרשימות במיוחד.

מצד אחד, אני מאוד אוהבת לבשל. מצד שני, שונאת לחץ!


‏איך אני פותרת את העניין?

אני משתדלת לשלב בין דברים קנויים, שמקלים על ההכנות, לבין בישולים קלים. אני מבשלת בחג עצמו עם חג"ז וגם מכינה מראש ומקפיאה.
‏עוד כלל אחד שיש לי זה ש: לא צריך המון אוכל! באמת, יכולת הקיבולת של אנשים היא בכל אופן מוגבלת, אז בערב החג שאנחנו צריכים לעשות את הסימנים, אני הופכת את כל הארוחה לארוחה של סימנים. אני משתפת אתכם עכשיו בתפריט שלי מוזמנים להעתיק בשמחה.

מתחתיו יופיעו כמה מהמתכונים.

ערב חג

עלי סלק בפילו.

מרק כתום שיש בו גזר ודלעת
שעועית מוקפצת עם שום ושומשום
אני מציירת ראש של דג . (עוד לא החלטתי להכין סושי או גלילות טונה מטורטיות או שנסתפק בציור, תכלס' כולם נגעלים מהראש דג אצלינו. )

קיש כרישה בצל ובצל סגול


סלט חלומי : שיתגשמו כל חלומותינו

ולקינוח גלידת יוגורט עם מקופלת מיני עדשים תפוח חתוך רימון

להכנת הגלידה משתמשים בחבילת יוגורטים במתיקות מעודנת

שופכים את כל המעדנים לתוך קופסא מקפיאים ומערבבים כל כמה שעות

עד למרקם נעים וטעים.

בוקר חג בשרי

חומוס עם בשר, פרגיות אורז ושעועית שנשארה לי ולקינוח פחזניות שנכין מראש ונקפיא.
את הכל נכין בחג עצמו חוץ מהשעועית והפחזניות והחומוס

בוקר חג חלבי:
בראנץ עם בייגלס קנויים, גבינות שמנת,
סלט טונה, סלט ביצים, ירקות חתוכים, חביתות כבקשתך ופנקייק עם גלידה לקינוח.

הסוד לפנקייק אוורירים ותפוחים: קמח תופח.

אם מישהו עוד יהיה רעב
נכין פסטה או נחמם שאריות…
אחרי הכל
יהיו לנו גם שאריות.משבת וגם מהחג….

ועכשיו למתכונים

קיש כרישה ובצלים

הכנתי לפי המתכון של עודד פישר מהבלוג במיקסר אפשר להסתכל על המתכון כאן.

טיגנתי בשמן בצל רגיל בצל סגול וכרישה. (האמת, פחות התלהבו מהקיש, בשנה הבאה נחזור לקציצות…)

הכנתי את הבצק החלפתי חלק מהחמאה בשמן, והיא יצאה מדהים.

עלי סלק בשושני פילו

אני מצרפת לכם כאן סרטון של אופן ההכנה.

המילוי הוא 3 בצלים בינוניים קצוצים מטוגנים עד שהם מוזהבים

ואז מוסיפים את הסלק וגבעולי הסלק

מתבלים במלח אבקת שום כמון וקצת אבקת מרק בטעם עוף מי שרוצה

מוסיפים קצת קמח לספוג את הנוזלים וביצה אחת.

מרק כתום

מטגנים בשמן 2 בצלים, מוסיפים 8 גזרים, דלעת בטטה אחת ותפוח אדמה.

מוסיפים מים כמעט עד הסוף מבשלים וכשמוכן טוחנים,

מוסיפים אבקת שום, מלח ואגוז מוסקט.

הפעם טיגנתי עם שמן זית ושמן קוקוס זה נתן טעם קצת של קוקוס.

לא מתאים לכל אחד…

עוד באותו נושא:

כיף לשתף