מבסוטה באומן

אומן ראש השנה. (כמעט)

השנה זכיתי סוף סוף להגיע לאומן.

מזה כמה שנים ידעתי שמתי שהוא אני אגיע לאומן.

ברוך ה' לפני כמה חודשים קיבלתי הזמנה, ופשוט החלטתי להיענות ולבוא.

אני יודעת שזה נשמע מוזר, ובפועל זה אפילו עוד יותר מוזר לחוות את זה, תארו לעצמכם: אני פותחת עיתון, כתוב אומן. נוסעת מאחורי רכב אחר: אומן. מרימת תווית של בגד מהרצפה: אומן.

ביום שהחלטתי סופית לנסוע קיבלתי אישור, ירדתי מההסעה למסעדה בדרום תל אביב, בט"ו באב, כשניידת ברסלבית מנגנת נ נח נחמן מאומן בטראנס מלהיב שניה אחרי שנפלה ההחלטה עם בעלי.

הייתם צריכים לראות את החיוך השפוך על פני.

מבסוטה באומן 1116272_499898210097247_951800118_o

הזמן כרגע קצר מלתאר חוויות של מסע כזה לפרטיו, אבל אשתף אתכם באחת החוויות שעברתי.

בגן סופיה היינו בסדנת התבוננות והתבודדות, המשימה הייתה להתבונן בטבע ולהקשיב למסרים שאנו מקבלים דרכו. את השלב הזה צלחתי. השלב הבא היה לדבר עם ה',  משהו שאני עושה לעיתים די קרובות. פתאום לא היו לי מילים. בראשי התנגנו שירים, שלא הבנתי מה הקשר בינהם למה שעובר עלי. בתחילה ניסיתי בכח איכשהו לחזור ולדבר, ואז נחת לי אסימון: למה שאני לא אקשיב פשוט לשירים? מה ששמעתי היה: "עכשיו את נמצאת איתי, אוהואו כמו אז" , "את, לקחת את נשמתי, את תמיד, תמיד תהיי איתי" שרתי שוב ושוב את המסר הנפלא. כ"כ אני רוצה להיות קרובה ובקשר טוב עם הבורא, היוצר הכל יכול שלי, והוא בשירים נותן לי מסר מתוק: את איתי, נשמה, תמיד, גם כשאת לא יודעת את זה… יש לך חלק אלו-ה ממעל בילט אין, יש לך קשר ישיר!

כמה אני מחפשת את קרבת ה' ורוצה להתחבר אליו, כשלמעשה, הוא תמיד כאן וזמין על הקו, אני צריכה רק לדעת את זה, וכל החיים נראים אחרת.

תקופת החגים היא שמראה יותר מכל את היחס המיוחד של ה' ועם ישראל. גם כשהשם שופט אותנו, יושב על כס מלכות, הוא אותו אלוקים עם יחס אבהי שבא לבקר אותנו בחג הסוכות ושמח איתנו עוד יום לאחר חג הסוכות, כי "קשה עליו הפרידה…"

אני מאחלת לכולנו לכבוד השנה החדשה, להרגיש את האהבה הזו בחיינו, לאהוב אחד את השני מכח זה שהבורא האוהב יצר את כולנו, עם כל ההבדלים והגיוונים שביננו.

ולמתכונים!

במקרה, או שלא, המתכון החגיגי שאביא, מתאים גם לפסח וגם לחולי צליאק, והוא ללא גלוטן.

ללא גלוטן

טבעות דלורית במילוי קינואה

("תטעמו ואחר כך תגידו לי איך היה…" ככה תשכנעו את כולם לשים את הביס הראשון. יותר מזה לא תצטרכו, הכל מתחסל במהירות!)

מקלפים את הקינואה ופורסים אותה לטבעות ברוחב כ1 ס"מ.  את החלק שאי אפשר להשתמש זו זורקים, ובשאר הטבעות מוציאים בעזרת כפית פריזאית את האמצע ומשאירים שוליים בקוטר 1 ס"מ.(קוצצים את החלק הזה של הדלורית, נשתמש בו אח"כ עם הקינואה) משמנים נייר אפיה ומורחים מעט שמן זית על הטבעות משני הצדדים. מכניסים לאפיה קצרה כ10 דקות, ומוציאים. בזמן שהטבעות בתנור מכינים את מילוי הקינואה.

את כוס הקינואה מומלץ להשרות כמה שעות לפני הבישול ולשטוף ולסנן. מטגנים בצל גדול קצוץ, ומוסיפים גזר מקולף וקצוץ, ואת הדלורית הקצוצה.כשהירקות מתחילים להזהיב ולהתרכך, מוסיפים את הקינואה, כוס וחצי מים רותחים, מעט חוואיג' ופפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה). מבשלים הכל יחד עד שהקינואה מוכנה, עורמים תלולית כל קינואה על כל דלורית ומזלפים מעליה מעט ריצ' להקרמה או שמנת לבישול. אופים בתנור עוד 15-20 דקות וזהו, הפלא מוכן. חגיגי, יפה, טעים ובריא!

עוגה טעימה להחריד:

עוגת קוקוס וקרם קוקוס שוקולד

המצרכים לבצק
5 ביצים
2 וחצי כוסות קוקוס טחון
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר

המצרכים לקרם
200 גרם שוקולד
1 שמנת מתוקה (אני משתמשת בריץ')
שלושת רבעי כוס קרם קוקוס (אפשר לקנות בסופר בקופסת פח)
4 כפות קוקוס טחון
2 כפות סוכר

אופן הכנת הבצק

להקציף בקערה את החלבונים
בקערה שנייה להקציף את שאר החומרים.
לחבר את שניהם ביחד.
לשמן מגש ולאפות כ-25 דקות בחום בינוני.
אופן הכנת הקרם
לשים בסיר את השמנת המתוקה עם השוקולד ,לבחוש היטב על הגז בחום נמוך.
להוריד מהגז ולקרר.
אחרי שהתקרר להוסיף את הקוקוס,קרם קוקוס וסוכר ולהקציף ולמרוח על העוגה.
אפשר להכין את השמנת מתוקה עם השוקולד יום לפני או בבוקר.
אפשר להוסיף מעל העוגה עוד שמנת מתוקה מוקצפת ,לשים בכף כמו גבעות ועם מזלג להכניס לקרם השוקולד

(מתכון שחברתי אסתר לקחה מהאינטרנט. בעוגה שלה הוסיפה טיפת תמצית מנטה לשוקולד, היה פיצוץ!)

שנה דבש לכולנו!

עוד באותו נושא:

כיף לשתף