אור, פריחה, לבלוב, צמיחה,

האם זה ההפך מריקבון, חושך, התפוררות?

לכאורה, יש כולם עכשיו קופצים עלי ואומרים לי כן, בטח!

אבל בעולם הצומח זה באמת לא כך.

ההתפוררות החושך והריקבון, שמתחילים בנשירה של העלים

העצים שעומדים ככה בחורף בלי שום דבר שיחמם אותם, דווקא בחורף!

(ברררר עושה לי קר רק לחשוב על זה)

דווקא מתוכם מגיעה צמיחה מחודשת.

יש לי שני עציצים בבית (נכנה אותם שני השורדים)

ובכל פעם אני מסתכלת עליהם, חלק מהעלים שלהם מצהיבים קמלים, נראה שעוד רגע גם הם יצטרפו לאחיהם הלא- שורדים. וראה זה פלא, במקום העלים שנבלו, עלים צעירים אחרים צומחים.

לא לחינם נאמר עלינו, כי האדם עץ השדה.

ודווקא עכשיו כשאני חווה תקופה של פריחה בעסק, לאחר שראיינו אותי לטלוויזיה ובעיתון בשבע,

אני לא יכולה שלא להיזכר,

באותה תקופה חשוכה לפני כמה שנים בחודש שבט,

כשכל מה שהאמנתי בו לגבי עצמי, התרסק.

והלכתי בין העצים העירומים ודיברתי עם ה' ואמרתי לו,

שכמה שגרוע לי עכשיו, וכמה שחושך, אני יודעת בוודאות

שכמו שהעצים ישובו ללבלב באביב, ככה מתוך הבוץ והחידלון הזה,

אני בטוחה שאצמח.

עדיין לא ידעתי איך, ולקח די הרבה זמן עד שמצאתי את הנתיב שלי

אבל הוא נמצא.

אז רוצה להגיד מילים מעודדות ומשמחות לכל אחד ואחת שקוראים אותי עכשיו,

ונמצאים בדיוק בתוך החושך, ההתפוררות הזו

להגיד, כן. זה נאחס. אבל זה חלק מתהליך. מתי שהוא, בקרוב השרף יעלה באילן, ההתחדשות תתחיל

אפילו בלי שום סממנים חיצוניים, ורבותינו פסקו שעל עצם התחיה הזו, זה זמן לחגוג את ט"ו בשבט.

יש תהליכים שניסתרים אפילו מאיתנו, אבל אנחנו כולנו עץ השדה.

תמיד נצמח מחדש, ירוקים יותר, אופטימיים יותר.

ואז מן הסתם שוב, כשמשהו יקמול, משהו חדש יוולד.

חטיפי אנרגיה בריאים וקלים להכנה

מתכון בריא מן הטבע לכבוד ט"ו בשבט ולכבוד האהבה

לגוף שלנו, שגם הוא צריך הזנה טובה, כמו העץ..

חומרים:

500 גרם שיבולת שועל עבה -בערך 4 כוסות

כ100 גרם גרעיני דלעת- חצי כוס

כ100 גרם גרעיני חמניות-חצי כוס

(לקלות כמה דקות את הכל ביחד בתנור, להיזהר שלא ישרף. )

לטחון במעבד מזון כ30-40 תמרים עד שנוצר כדור.

(כמובן להוציא את הגלעין ולבדוק אותם קודם, רצוי תמרים מזן מג'הול)

להוסיף את כדור התמרים אל הניר אפיה שעליו השיבולת שועל והגרעינים. כן, אחרי שהעסק התקרר קצת ועדיין בתוך התבנית של התנור. (חוסכת לך כלים.)

ועכשיו

לשים כפפות!! חדפעמיות. כי זה נהיה דביק ממש!! וקשה להוריד מהידיים ראו הוזהרתם!!

להוסיף 200 גרם חמוציות, אפשר גם להוסיף שומשום  קוקוס.. תכלס עוד אגוזים מה שבא לכם..

ו3-5 כפות דבש.

עכשיו החלק הכייפי: לשים את הכל לעיסה דביקה. דביקה מאוד. תטעמו ותוסיפו דבש או סילאן לפי הטעם. אפשר גם קצת טחינה.

אם מתוק מדי, אפשר לזרוק פנימה חופן שקדים קצוצים גס.

כשהכל דביק, מעבירים את נייר האפיה עם המסה לתבנית חזקה.

שמים נייר אפיה מעל, ומשטיחים עם כח בידיים ועם מערוך קטן או צנצנת שתתפקד כמערוך. הדק היטב הדק היטב!!

מקפיאים לשעה, וחותכים לגודל של חטיפי אנרגיה.

הבסיס של שיבולת שועל, דבש ותמרים יכול להיות בסיס לעוד הרבה גרסאות,

מזמינה אתכם להיות יצירתיים ולנסות.

אני למשל הולכת להוסיף בפעם הבאה קצת טחינה עם סילאן, אולי ננסה קוקוס קלוי, בטח גם טעים.

  לבריאות ולצמיחה!