מברכת ומבורכת

בת ציון שלי

בת מצווה. 

נכון שזה לא הדבר היחיד שמעסיק אותי בימים אלה, אבל בהחלט הדבר העיקרי.

בבואי לכתוב את הטור הזה אני מקבלת טלפון מפנינה מבית התמחוי,

יעל היא פונה אלי, לפני שנתיים חגגת בר מצווה לבן שלך אבינועם ותרמת לנו סעודת עניים.

עכשיו הרב של בית התמחוי ביקש מאיתנו ליצור קשר כדי להתפלל עליכם בכותל. בחג השבועות.

היא עוברת על הברכות של אז, ואנחנו מעדכנות. הספר שרציתי לכתוב כבר כתוב ברובו ועכשיו מקבלת ברכה להוציאו לאור ולשווק אותו בהצלחה…

היא מברכת כל אחד ואחת מילדי, במליון ברכות וקולה פשוט מחמם את ליבי.

בזכות התורה הקדושה, הוא המשפט המסיים כל משפט שלה.

את רואה מה זה?

אם הייתי מתקשרת אלייך לפני שבועיים הייתי רק אומרת ר' שמעון בר יוחאי עכשיו בזכות דוד המלך. בזכות התורה הקדושה.

גם בועז האיש לי מקבל ברכה, שיתגשמו כל משאלות ליבו לטובה, וגם חברתי הטובה.

תוך שפנינה לא מפסיקה לברך ולשתול פסוקים ותוך כדי גם מחפשת שידוכים…

גימטריה פדיון נפש, גימטריה מזל, אני כבר לא עוקבת,

בזכות לימוד התורה הקדושה, בזכות דוד המלך,  ותדליקי נר לאליהו הנביא

תגידי מזמור לתודה ותבואי לירושלים אנחנו חייבות להיפגש…(וכמובן שתרמתי)

אל תהיה ברכת הדיוט קלה בעיניך.

אני אוהבת להתברך.

אני ממש אוהבת את ברכת הבלנית במקווה.

לאחר שאני מברכת את כל משפחתי ואהובי בזמן הטבילה,

אני מקבלת ברכה מהבלנית ולא הולכת לפני שמקבלת גם חיבוק.

אני יודעת סוד גדול: מילים טובות מחוללות טוב במציאות.

יש ברכה בעצם מתן הברכה. בעלי ואני מברכים את ילדנו בערב שבת.

ברכות על הקמת משפחה ושמירה בצבא מגיל אפס. ברכות בהתאמה אישית על רוגע והצלחה ואיזון, ברכות על בחירות טובות וחברים טובים.

כשאני מברכת, זה מרגיל אותי לרעיון, שיום אחד הם יתגייסו יתחתנו

וגם אותם זה מכין לעתיד…הם יודעים שהם ממשיכים את מסע החיים שלהם מלווים בברכותינו.

כשאני מברכת, אני מבינה שכל החיים האלה הם מתנה מבורכת

שממש לא מובנת מאליה.

לברך זה לא רק לבקש על העתיד, זה להודות על הטוב ועל הפוטנציאל לטוב.

אז כמו שפנינה אמרה אני הולכת להגיד מזמור לתודה

ואשתף אתכם בשני מתכונים קייצים וקלילים.

דג סלמון קייצי:

שמים עליו: שמן זית, פפריקה, מלח-שום (אם אתם יוצאי עדות אמריקה אתם יודעים על מה אני מדברת) או מעט פטרוזיליה, שום גבישי ומלח. מפזרים מעל פירורי לחם מוזהבים. אופים בחום 160 מעלות כחצי שעה.

טעים מאוד חם או קר.

קרקר פשתן קליל וכייפי

שמים בקערה גדולה כוס פשתן, עם כוס מים. מחכים חצי שעה (אפשר לערבב אחרי רבע שעה)

מוסיפים גרעינים ותבלינים לפי החשק ומה שיש: שומשום, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, זעתר, מלח.

מורחים על ניר אפיה בשכבה דקה יחסית ואופים על חום 150 מעלות כשעה ורבע. מקלפים מהנייר לאחר שהתקרר ושוברים לקרקרים.

תענוג לטבול את הקרקרים האלה בקוטג' או גבינה או בטחינה…

 

עוד באותו נושא:

כיף לשתף