סרטון: עוגת הבלבוסטה

עוגה מנצחת , מגוונת ומרשימה כל כך שהיא זוכה לשם:

עוגת הבלבוסטה

שמים בקערה ומקציפים יחד:

5 ביצים

כוס שמן

2 ורבע כוסות סוכר.(במתכון המקורי היו 3, לי זה מספיק.)

מוסיפים תוך כדי הקצפה נוזלים ויבשים לסרוגין.

נוזלים:

 2 כוסות מים/ מיץ / חלב/ קפה

יבשים:

2 שקיקים סוכר וניל

2 שקיקים אבקת אפיה

4 כוסות קמח רגיל (אם משתמשים בקמח מלא, להוריד מעט בכמות)

טיפה מלח

אפייה בחום בינוני כ40 דקות

ועכשיו לקונץ של העוגה הזו.

קודם כל אפשר לעשות מהכמות הזו 2 עוגות בתבניות עגולות/בינוניות או אחת בתבנית ענקית.

אפשר לשפוך 2/3 מהעוגה לתבנית ולהוסיף לשליש הנותר קקאו וליקר שוקולד, קיבלתם אופציה לעוגה שיש טעימה.

אפשר להכין אותה עם מיץ תפוזים ולהוסיף גרידת תפוז: קיבלתם עוגת תפוזים משגעת שבעודה חמה תשפכו עליה עוד 3/4 כוס מיץ תפוזים…

גירסה טעימה נוספת: ללבן הוסיפו קוקוס, ולשליש הנותר קפה נמס יוצאת עוגת שיש מוקה/ קרמל קוקוס כזה.

אם תשימו חצי מהבלילה בתבנית ענקית תוכלו לצפות את העוגה המוכנה בשכבת ג'לי. (והחצי שנותר תכינו עוגת שוקולד אם תוסיפו לזה יותר קקאו ויותר ליקר שוקולד)

אפשר לקמח מעט שוקולד צ'יפס ולפזר מלמעלה על העוגה.

מבסוטה מגישה: עוגת הבלבוסטה
עוגה מנצחת וקישוט מנצח. ככה לא מסתבכים עם ילד שביקש עוגת טרקטור…

בקיצור העוגה הזו פתוחה לגיוונים אינסופיים, ממש מתנה שקיבלתי מנריה שפירא שקיבלה מבלבוסטה אחת….

האמת שהעוגה כל כך מוצלחת שפחדתי לשחרר לכם סוד מקצועי כזה, אבל למה שאתם לא תהיו מבסוטים?

אז מוגש בהרבה אהבה,

מבסוטה לוגו

עוד באותו נושא:

כיף לשתף