איך הפכתי לאשת חיל בלי כוונה

איך הפכתי לאשת חיל בלי כוונה

(וגיליתי איך הן עושות את זה….)

אני תוהה איך המתוקתקות האלה עושות את זה.

איך הבית שלה תמיד נקי, והיא עוד אומרת לי : אל תסתכלי על הבלגן, ואני לא מסתכלת כי פשוט אין על מה. (ואני חושבת לעצמי הלוואי עלי ת' בלגן שלה, ושאנשים בלגניסטים אף פעם לא מתנצלים על הבלגן, רק המסודרים עושים זאת, משום מה.)

איך היא אופה ומבשלת ושוטפת את כל הכלים אחר כך ולא נודע כי היה בכלל בישול בבית. (אפילו הגז עבר ניגוב!)

איך בנוסף יש לה גם זמן לעבודה מחוץ לבית ולפעמים עוד איזה תפקיד.

כבר שנים אני שואלת את עצמי את השאלה הזו. בתחילה  סתם מתוך תימהון וסקרנות, שהרי, מה לי ולהן? אני בלגניסטית ללא תקנה, מפוזרת, איטית ואפילו קצת, לא נעים להודות, עצלה.

תופעה, אמרתי לעצמי. הן נולדו ככה ואת לא. תשלימי עם המציאות!

ובכל זאת , הסקרנות.

ובכל זאת, השאיפה.

גם אני רוצה.

והנה היום, הפכתי לאשת חיל כזאת, ממש בלי כוונה.

זה התחיל כשבסה"כ רציתי להציל גבינת פטה שכבר התחילה להריח. אז קיבלתי את המתכון לבצק לסמבוסק. הכנתי אותו. דיברתי עם חברתי בטלפון והוא תפח. אבל לא היה לי כוח להתייחס אז נתתי לו בוקס והלכתי לנוח. הדבר הבא שקרה הוא שהילדים חזרו מהקייטנות. בדחיפות הייתי צריכה לארגן להם ארוחת צהריים אז עשינו פיצות אישיות מהבצק.

כשהפיצות היו בתנור הכנתי את הסמבוסקים. כשהפיצות יצאו, הסמבוסקים נכנסו. ועוד נשאר בצק. אז טיגנתי זלביות. ועכשיו נותר לאשת חיל לשטוף כלים ולהיות מבסוטה שארוחת הערב כבר מוכנה… אבל ממש בלי כוונה תאמינו לי….

וזאת התגלית שלי לגבי המתוקתקות: כנראה שהן עושות דברים "על הדרך". האישה הזו אומרת לעצמה (וגם עושה תוך כדי): אם כבר אני שוטפת כלים, נעביר ניגוב על הקרמיקה ועל כל השיש. ואם כבר, ננגב את הגז. ובינתיים הכלים כבר התייבשו אז נשים אותם במקום… ככה, בלי כוונה, זה יוצא להן!

אז עד שאהיה אשת חיל מתוקתקת יעברו מן הסתם עוד שנים רבות אבל המתכון הפיגוזי הזה נראה לי שילווה אותי מעכשיו והלאה.

המתכון הגיע אלי דרך חברה שקיבלה מחברה וכו'….

מתכון נהדר לבצק

בצק לסמבוסק (ולא רק)

– עם שפע הצעות יצירתיות שנראות לי תפורות פשוט על הבצק הזה.

1 קג' קמח

2 כפות גדושות שמרים יבשים

1-2 ביצים (תלוי בגודל הביצה)

קצת פחות מחצי כוס סוכר

כפית מלח

3/4 כוס שמן

כ2 כוסות מים פושרים  (או כמה שצריך לבצק רך וגמיש.)

טיפ אדיר לבצקים: לשים בקערה את המים, שמן שמרים וכו' ובסוף את הקמח

ולאחריו המלח. לא יודעת למה אבל זה נותן אחלה גמישות.

לשים לבצק, מתפיחים ואז אין גבול לאפשרויות. (אני התפחתי פעמיים כי הלכתי לנוח…)

מילוי גבינה: 200 גרם גבינה מלוחה או פטה, 1 קוטג' 1 ביצה לוקחים חתיכונת בצק שוטחים ממלאים בכף מהתערובת סוגרים ומברישים בביצה ושומשום אם יש.

לפיצה: שוטחים את הבצק על ניר אפיה משומן בשמן זית, מורחים מעט רסק שערבבנו קודם עם מעט מים, מוסיפים תבלינים תוספות וגבינה ויאללה לתנור חם. זה מוכן ממש מהר אז כדאי לשים לב…

לזלביה: לטגן מעיין פנקייקים ששיטחנו בעזרת ידיים רטובות במחבת שטוחה עם 1 ס"מ שמן.

לפריקסה: ליצור לחמניות פחוסות ולטגן בשמן עמוק

לספינג': ליצור טבעות ולטגן בשמן עמוק….

לקובנה: לפתוח חתיכת בצק למרוח במרגרינה בטעם חמאה להכניס לסיר משומן היטב, ולאפות.

בטח גם יוצא מזה לחמניות נהדרות וכן הלאה….

די….אני מתחילה להיות כמו הנשים האלה שיכולות הכול , וזהו שאני לא!

הולכת בכ"ז לשטוף את הכלים ושוב לנוח… חופש, לא???

עוד באותו נושא:

כיף לשתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram