הערב חזרתי מסדנא עם בתי השלישית הודיה.
לפני שהלכתי ניקיתי את המקפיא, הוצאתי עלי סיגרים (כמה בודדים שנשארו שם).
הודעתי חגיגית שלמקפיא הם לא חוזרים, ואם בתי הבכורה רוצה לעשות מהם משהו היא מוזמנת, ולא, הם יזרקו.
כשחזרתי חיכתה לי צלחת מזמינה עם הסיגרים המתוקים הטעימים ביותר שטעמתי עד כה.
הנערה המציאה אחלה מתכון וזה המקום לשתף גם אתכם אם במקרה נשארו לכם עלי סיגר לחסל.
יש לי הרגשה שהמילוי הזה יהיה מהמם גם לעוגות שמרים, מלוואח ולבצק עלים…
אחד הדברים הכייפיים בתקופת טרום פסח מבחינתי זה כל האילתורים הטעימים האלה שנועדו לחסל את החמץ.
הנה המתכון, להנאתכם.
ל8 עלי סיגרים בערך:
מערבבים בקערה: 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים, 1/3 כוס שוקולד צ'יפס לבן.
לוקחים 3 כפות סוכר וחצי כוס מים מערבבים תוך כדי חימום עד שמבעבעים.
מוסיפים קצת קוקוס ומבשלים עם המים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מוסיפים את העיסה לאגוזים , מערבבים ומוסיפים 3 כפות קוקוס קלוי.
ממלאים ומגלגלים את הסיגרים ומטגנים במעט שמן חם עד להזהבה קלה.
אגב, על החמץ אנחנו עמלים כל כך קשה "בל יראה ובל ימצא,"
ומה עם דברים שגרועים בהרבה לנפש ילדינו,
שאנחנו לפעמים לא טורחים אפילו לחסום?
היום יותר מתמיד קל להשיג אינטרנט נקי,
לפחות באופן יחסי,
ולכן זה נראה לי שמי שלא דואג לאינטרנט מסונן
הוא כמו אלה שממש מכניסים חמץ הביתה! סליחה, הרבה יותר גרוע…
יש הרבה אפשרויות בשוק, תשוו אופציות ומחירים,
אבל בבקשה אל תשאירו אינטרנט פרוץ בבית!
הכנות כייפיות ונעימות לכולם!