היופי שבלא- שגרתי

יש כאלה שבכל שבת מבשלים את אותו אוכל. אני פשוט לא מסוגלת.

תביאו לי את האינקוויזיציה הספרדית, מבחינתי, כל שבת חייבת להיות שונה מחברתה!

אין אין מצב אצלי בלי גיוון… בלי לנסות דברים חדשים ולפעמים גם להתפרע.

כשנחה עלי הרוח אני אמציא לי מתכונים,

ואהנה מאוד מהתהליך, גם כשאת התוצאה צריך לזרוק אחר כבוד לאשפה או לחתול השכונתי.

מסתבר שגם אחותי כזו ולה יש זכויות יוצרים על מתכון משגע,

כמובן קל מאוד להכנה (אלא מה?) חריימה טונה מקופסת שימורים טוב, לא להתחלחל גבירותי ורבותי!

 

לפני שאני כותבת את המתכון אני כבר יכולה לשמוע מחאות על חוסר האותנטיות של המתכון.

 

אני אשיב לפני שתשאלו.

 

א.    נוסה על מרוקאי אסלי ונאכל בהנאה מרובה על ידו!

 

ב.     לדעתי תמיד עדיף מתכון קל וטעים על  פני האותנטי.

 

ג.      אפשר להחיל את המתכון הזה על דג נסיכה, וכד' ולקבל גירסה יותר אותנטית. במקרה זה, לאחר הרתיחה להכניס לתנור בחום נמוך (100 מעלות) לשעה שעתיים.

 

 קדימה- למתכון:

 

1-2 קופסת שימורים גדולה של שימורי טונה או כמה קטנות. (בשמן יותר טעים אבל גם במים יוצא סבבה.)

 

1 גמבה אדומה (יש את המאורכים המתוקים זה ממש מעדן במתכון הזה.)

 

למעונינים: פלפל חריף (אני לא שמה)

 

פרוסות עגבניה

 

עשבי תיבול: פטרוזיליה ועלי סלרי. (אפשר גם קצת כוסברה)

 

5 שיני שום בפרוסות עבות.

 

תערובת תבלינים:

 

 2 כפות פפריקה, מלח ופלפל שחור, מעט כמון, אפשר מעט אבקת מרק בטעם עוף. 2 כפות רסק עגבניות ורבע כוס שמן. מערבבים את כל התבלינים עם השמן.

 

ההרכבה.

 

בתחתית סיר בינוני, שמים את רצועות הפלפל, העגבניות השום ועשבי התיבול.

 

את הטונה המסוננת מניחים מעל ישר מהקופסא ומשתדלים לא להזיז אותה.

 

מעל זה שופכים את תערובת התבלינים.

 

מדליקים את האש ואחרי כ- 5 דקות מוסיפים מים בפינה עד לגובה של קצת מתחת לדג.

 

מבשלים מכוסה עד לרתיחה ואז מבשלים ללא מכסה עד שכמעט לא רואים נוזלים. (בשלב הזה מכבים וזה מוכן).במהלך הבישול אפשר מדי פעם, לקחת מהנוזלים לפזר על הדגים.

 

טעים, באחריות!! (וכשל"פ אפילו)

עוד באותו נושא:

כיף לשתף