השבוע גיסתי התקשרה בפעם ה….לבקש את המתכון של הפיתות המשגעות האלה, ואמרה לי, את חייבת להכניס אותן לאתר! אז הנה המתכון בצרוף חלק מהכתבה המקורי, שממש מתאים לימים אלה.
איפה הבית שלנו?
תארו לעצמיכן יום בהיר אחד שהבית שלכם נעלם. נמחק מעל פני האדמה. יש רק שרידים פה ושם שיעידו על כך שהיה שם משהו בכלל. שום דבר לא יחזיר את כותלי הבית ולא את הצחוק והבכי שהדהדו בין קירותיו. הוא איננו ואתם מרגישים ריק גדול בלב. לצערנו זכינו בדורנו לחוות את הגירוש העגום מגוש קטיף ואת הגליית המשפחות מגבעת האולפנה ואת ההרס של בתים בעמונה…
ככה שאפשר קצת להתחבר.
ואם הייתי אומרת לכם, כי לא רק הבית הפיזי נהרס אלא כל הזכרונות, כל האווירה?
אולי אז היינו מתחילים להרגיש קצה קצהו של האבל שאנו אמורים להרגיש על חורבן הבית.
כן, בית חיינו, בית המקדש.
איבדנו משהו שאנחנו אפילו לא מדמיינים איזו מציאות רוחנית זו. אנחנו כמו עיוורי צבעים שלא יכולים לדמיין מציאות צבעונית!
למה אני כותבת על זה, כי הייתי סוף סוף בסיור "יום מקדש" של רחל סלע.
ובסיור הזה התחלנו להתחבר ללב- להתחבר למקדש.
הסיור היה לימודי וחוויתי, כתבתי על זה כאן בפירוט, מה אומר לכם, דברים נראים קצת אחרת עכשיו. וכשאני מברכת ברכת המזון אני קצת יותר מכוונת על הבית הגדול והקדוש….
וכדי שיהיה לכם על מה לברך…
פיתות מהירות הכנה.
פיתות ללא לישה .
1 ק"ג קמח(אפשר מעורב)
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר (אפשר גם דמררה/חום)
41/2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
11/2 כפות מלח
לערבב בכף את כל המרכיבים
העיסה יוצאת די נוזלית.
להתפיח מעט , (כרבע שעה ביום חם) לערבב שוב .
בנתיים לחמם את התנור ל250 מעלות
לרפד תבניות בנייר אפיה .
להרטיב מצקת ולקחת בערך שני שליש מצקת מהבצק
ולהניח על נייר האפיה לשטח מעט עם יד רטובה
למלא כך את התבנית (להשאיר רווח בין פיתה לחברתה
אבל אין צורך ברווח גדול)
לפזר למעלה שומשום /קצח/בצל יבש וכו'
לי בתבנית של התנור נכנסו 6 פיתות
סה"כ יצאו לי 24 פיתות
גרסה אהודה במיוחד: שמן זית מתחת ומעל הפיתות וזעתר מלמעלה.
לאפות 10-11 דקות .
מעולות…..