ריבה ביתית

המתכון הכי קל לריבה ביתית שתמצאו ברשת. אין יותר סירים שרופים! באחריות!!!
מתים על ריבה? אתם מוזמנים לנשק לי את כפות הידיים הוירטואליות ולהפיץ את הפוסט כתודה.

לפעמים הפתרונות הפשוטים הם הגאוניים ביותר.

עליתי על המתכון שלי לריבה ביתית לפני כמה שנים לאחר מספר נסיונות כושלים בהכנת ריבות.

החלק הכי קשה זה לחתוך את הפירות
החלק הכי קשה זה לחתוך את הפירות

נסיונות שצפנו בחובם סיר שרוף קל עד בינוני וריבה עם טעם מריר…עד מתוק להחריד.

 מכיוון שהריבה היא לצרכי הביתיים, לא איכפת לי שתהיה יותר נוזלית מהרגיל, וגם פחות מתוקה. (אני לא אוהבת מתוק מדי)

כמויות הסוכר במתכוני הריבות הרגילים קוצצו פלאים והמיקרוגל חש לעזרתי.

הנוסחא נוסתה שוב ושוב והשנה בתוספת ממתיק מלאכותי במקום סוכר… אחלה!

זה ישמע ממש טיפשי, אבל הכלי האידיאלי להכנת הריבה הזו הוא הכלי האובאלי של הגלידות.

ניסיתי גם עם כלים אחרים, וזה יצא "פחות" כמו שאומר אחי.

ריבה ביתית: כל ההוראות

חותכים את הפירות לריבועים קטנים (כס"מ).

הנה לאחר כמה דקות של קיצוץ
 לאחר כמה דקות של קיצוץ

 

שמים 3 כפות סוכר גדושות או 4 שקיות ממתיק (אפשר אפילו פחות ולטעום תוך כדי…)

 

הנה הוספת הממתיק
 הוספת הממתיק

ונותנים לעסק כמה סיבובים במיקרו בני 4 דקות כל סיבוב. עירבוב קל ועוד ארבע דקות, כמה סיבובים שצריך עד שהריבה מוכנה: רואים בעין וגם היא גולשת יותר לאט מהכפית. אצלי בדרך כלל לוקח כחמישה סיבובים.

נשמר במקרר עד כ4 שבועות. (אולי יותר, אצלי זה בדרך כלל מתחסל תוך שבועיים שלושה גג)

לבריאות ובתיאבון!!

ריבת שזיפים ביתית
להכניס למיקרו
20140815_114320
לאחר הסיבוב השני
אחלה ריבה!
אחלה ריבה!

 

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email