שגרה או שגרע?

וואו אני שכחתי לעדכן את הפוסט הזה באתר… איזה קטע?! נו, מוטב מאוחר כמו שאומרים…

ובהזדמנות חגיגית זו, אדאג שתראו את כל הפוסטים של חנוכה בזמן…

הנה הטור כפי שנכתב בתחילת חשוון…

אנחנו עכשיו באופן רשמי, אחרי החגים

יש לנו אוויר לנשימה חופשי, עד חנוכה

זה הזמן לשגרה

מצד אחד: אנחת רווחה, הי, מותר לכבס!

מצד שני.. תיכף יתגנב לנו היישר ללב הגעגוע לחופש,

לחגיגיות,

לקום בבוקר ולשאול מה נעשה היום?

כשהכל פתוח והכל אפשרי..

האמת שרובנו חיים על 2 אפשרויות:

עבודה או חופש

וסוד קסום הוא להכניס בתוך השגרה גם

נקודות של חופש.

אם זה לכמה שעות של בילוי, עם עצמי או עם חברה או עם בן הזוג

אם זו מדיטציה שקטה בבוקר

כתיבה כך סתם לעצמי במחברת

יש כ"כ הרבה פעולות

שיכולות להכניס לנו מימד של חופש

בתוך שגרת העבודה.

הילדים חזרו עכשיו מרכיבה על אופניים, גם זה

ביטוי של חופש..

הילדים שלנו הם המורים הכי טובים

איך למצוא חג בכל מקום.

איך ליצור לעצמנו איים של חופש בתוך השגרה

גם בתוך משימות העבודה משתדלת ליצור לי הפסקות קטנות כדי להיות יותר יעילה וממוקדת במשימות עצמן.

עכשיו, כדי שהמילים שלי יעברו לפסים מעשיים,

הכנתי שאלות שיעזרו:

מה בעיני מסמל חופש?

(זה הזמן לרשום רשימה בין אם היא מעשית או לא)

מה מתוך מה שרשמתי אפשר לעשות באופן יומיומי/פעם בשבוע/ בחודש/ברבעון?

איך אני הולכ/ת להכניס לי חופש לתוך השגרה?

אשמח לשמוע ממי שבצע/ה את התרגיל..בדף הפייסבוק שלי או דרך האתר או במייל!

yaelboaz@gmail.com

נכון שבא לכם  ארוחת ערב יצירתית?

תיכף נכנסים לחורף האותנטי , שארוחת ערב קלאסית

היא פשוט מרק..(יש כמה וכמה מתכוני מרק מוצלחים באתר שלי, (mabsuta.co.il )

ובינתיים בקצת סתיו שיש לנו,

הנה כמה רעיונות לשימוש בטורטיות לארוחה:

טורטיה פיצה: ניתן למרוח קטשופ וגבנצ ולאפות בתנור כפיצה.

טורטיה סושי טונה: ניתן למלא בסלט טונה במיונז, לשים במרכז ירקות חתוכים לרצועות דקות,

ולגלגל לגלילה מהודקת אותה פורסים כמו סושי .

טורטיה צמחונית מקסיקנית:

ניתן להכין פרוסות טופו ,להשרות אותן במרינדה של 3 כפות רוטב צ'ילי, 3 כפות קטשופ, או רסק עגבניות למי שאוהב פחות מתוק. מעט שמן זית ו3 כפות מים ולהשרות לפחות 3 שעות לאחר מכן לנגב היטב ולטגן מעט במחבת או לאפות אותן בתנור. (יש גם מתכון מלוח לקוביות טופו באתר.)

להכין סלט אבוקדו (למעוך אבוקדו עם קצת מיץ לימון, מלח, שום, ופפריקה ) ולמרוח את הטורטיה עם האבוקדו, כמה פרוסות עגבניה ועל זה את הטופו. לגלגל את הטורטיה ולאכול בהנאה

מילויים בשריים:

מילוי בשר טחון : לטגן בצל ולהוסיף בשר טחון..מלח, פפריקה ופלפל. למרוח חומוס על טורטיה, את הבשר, פרוסות פלפלים…לגלגל…לאכול

מילוי עוף מוקפץ לטגן מבחר פלפלים עם בצל ולהוסיף קוביות  חזה עוף שהשרינו קודם בצ'ילי, חלבון ביצה וכף קורנפלור.,להוסיף מעט צ'ילי מתוק, כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל. למלא את הטורטיה, לגלגל….לאכול

להכין מ"עוף מכובס" מהמרק, סלט עוף: מפרידים את חתיכות הבשר ומערבבים אותם עם מיונז, חרדל וחתיכות סלרי ממלאים את הטורטיה,אפשר להוסיף פרוסות עגבניה, וחסה. מגלגלים ואוכלים…

הבת שלי גם מכינה קינוח מטורטיה, קצת נוטלה, מקפלת למארז סגור שומה בטוסטר. כל הבית מתמלא ניחוחות מתוקים…

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email