חג שבועות עומד בפתח. דבר ראשון אני חושבת על מתכונים. ועל לבן. מוצרי גבינה וחלב ועוגות גבינה. למה אני לא חושבת מיד על מתן תורה? רק ישר על אוכל? ככה זה אצלנו לכל חג מוצמדים קומפלט המאכלים שלו. ואני, שאחראית בגדול על הכנתם, זה הדבר שהכי מעסיק אותי לפני החג.
מאידך אני מנסה תמיד למצוא את הדרך לצמצם את זמן העמידה במטבח למינימום. וגם כשאני מכינה דברים במטבח אני משתדלת לשמוע שיעור תורה כדי להתחבר למהות של השבת או החג. אז אני לא מוותרת לגמרי על הרוחניות ומנסה למצוא לה את המקום הייחודי שלה בתוך העשייה.
אני מכינה מאכלים מיוחדים לחג וחושבת על עם ישראל שחיכה כל כך למתן תורה ,ספר וספר ובסוף נרדם… ומבקשת מה' שרק לא ארדם, שיפתח לי את הלב אל החג הזה ואל כל תפקידי המגוונים. שבכל מה שאעשה, אהיה מחוברת למקור, לתורה ולבורא.
שבועות, חג הגבינות, הוא חגיגה בפני עצמה. אצלנו מאוד אוהבים מאכלי חלב, ותמיד יש כמה מתכונים שאני חייבת לנסות בחג הזה. שנה אחת ניסיתי להכין עטייאף שזה מעיין פנקייק מזרחי, יצא כמו לחוח אבל עם המון פצ'קריי ובלי הטעם הטעים של הלחוח. כזאת אני, חייבת לנסות משהו חדש. לעיתים רחוקות יוצא מוצלח.
מתי כבר אפסיק לנסות ואצמד למתכונים המנצחים והטובים שלי? מעניין על מה אפול השנה….בכל אופן יש לי באמתחתי מתכונים מעולים שהם בגדר "אל כשל" ומהם אינני נפרדת….הראשון בהם הוא עוגת גבינה פירורים של אחותי. הנה עוד שניים.
עוגת גבינה סופנית של נרי שפירא:
לערבב יחד בקערה אחת (רצוי במטרף)
500 גרם גבינה לבנה
4 כפות שמנת חמוצה
4 כפות פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
שקית סוכר וניל
בקערה גדולה להקציף:
4 חלבונים
1/4 סוכר
לשפוך את תערובת הגבינה לקצף הביצים ולקפל יחד לאיחוד התערובות.
לאפות 10 דק' בחום 200 אחר כך להוריד לחום נמוך 120 לעוד שעה.
אני שמה תבנית מלאה מים מתחת לתבנית העוגה.
-מקררים בתנור-
-מקציפים ומורחים על העוגה שהיא קרה-
שמנת מתוקה
מה שנשאר מהפודינג
1/2 כוס חלב
קינוח מושלם לארוחה בשרית בשבועות ולא רק בחג:
עוגת גבינה פרווה
לא באמת עוגת גבינה אבל אם לא תגלו לאף אחד את הסוד הם יחשבו שנפל לכם בורג כי אתן מגישות עוגת גבינה בתום ארוחה בשרית. נראה ונטעם כמו האורגינל.
1 קופסא בינונית אננס משומר עם הנוזלים (565 גר' נטו, 340 ברוטו( אם משתמשים בקופסא יותר גדולה, לשפוך כרבע מהנוזלים ולהוסיף עוד חצי כוס קמח.
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 בסיסי פאי מוכנים/ או ליצור בסיס מביסקוויטים /בישקוטים טחונים עם כף שמן ומעט מים.
מחית אוכמניות, פירות יער וכדו' או ריבה מדוללת במעט מים (2-3 כפות)
לחמם תנור ל170 מעלות.
אם משתמשים בבסקווטים או בישקוטים: לטחון הכל עם מעבד מזון או בלנדר ידני
לשפוך על הבסיס. (אין צורך לנקות את מעבד המזון מפירורי הבסקויט.)
לאפות בערך 35 דקות, העוגה צריכה להיות קצת שחומה בצדדים ועדין מעט רכה.
כשמתקרר לשפוך מחית אוכמניות/ריבה מדוללת.
ניתן בקלות להפוך לעוגה ללא גלוטן, בסקווטים ללא גלוטן וקמח קונדיטור עושים עבודה מצוינת.
תובנה חשובה לחג, מנסיון: בבית שלנו שיש בו רבים שנוהגים ללמוד כל הלילה (או להתרוצץ בקרבת הלומדים) שעות הבוקר מאופיינות בכך שכל אחד קם בזמן אחר. לכן אני מכינה צ'ופרים לבוקר: קורנפלקסים מיוחדים, גבינות, ירקות, מעדנים, עוגת גבינה . כל אחד בזמן שהוא קם עושה לו "ארוחת בית מלון" ורק בצהריים אנחנו סועדים ארוחה חגיגית ביחד.