למה נדמה לנו שאנחנו חייבות לעבוד קשה? אם זה בעבודה או בבית, יש לנו איזו תפיסה שאוי ואבוי לי אם חס וחלילה יהיה לי קל. והכי הכי, אני צריכה לעבוד קשה על עצמי כדי לשמוח, לא?
אז זהו, שלא! ממש לא חייבת לעבוד קשה כדי לשמוח. שמחה זה הטבע שלנו. כל מה שאני צריכה לעשות, זה להרפות מהמילה צריכה. במקום להגיד לעצמי: אני עכשיו צריכה לעבוד על עצמי כדי להיות שמחה, אני פשוט שואלת, מה משמח אותי עכשיו? מה בא לי? ומקשיבה על אמת. הרי פעם כשהיינו ילדות קטנות, היה לנו הכי קל בעולם לשמח את עצמנו: בא לי להסתכל על העננים. איזה יופי! בא לי לרקוד במעגלים עם שמלה מתנפנפת.. בא לי לשחק עם חברה, בא לי לטייל… הילדה הקטנה שבפנים לא רק שלא נעלמה או יצאה לפנסיה, היא משתוקקת שתשאלי אותה ויש לה מלא רעיונות איך לשמוח. מה דעתך לתת לה פעם ביום איזה חיבוק ולשאול אותה: מה ישמח אותך היום?
ואם במקרה היא עונה לך: בא לי להכין עוגת גבינה ממש טעימה וקלה, אז הנה המתכון האידאלי!!
עוגת גבינה ממש קלה להכנה
ומרשימה ביותר! אני באמת לא מבינה למה נשים טורחות כל כך קשה בדרך כלל. ובמיוחד בשנים שחג ושבת קרובים ממש…ובמיוחד כשיש עוגת גבינה קלה להכנה כמו זו. עוגת גבינה פירורים של אחותי. (קלאסיקה לחג השבועות.)
לבסיס:
200 ג ביסקוויטים: מכוסחים לפירורים (מעבד מזון) אמא שלי משתמשת בבישקוטים. אפשר גם לוטוס.
75 ג חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר (האמת שיש בסקוויטים שיש בהם מספיק מתיקות שלא צריך את התוספת הזו)
מערבבים הכל יחד, שומרים בצד חלק מהתערובת ואת השאר מהדקים לתבנית.
מילוי:
1 שמנת מתוקה,1 פודינג וניל,חצי כוס סוכר, חצי כוס חלב, 500 גרם גבינה לבנה.
להקציף את השמנת מתוקה, סוכר, פודינג וחלב יחדיו. להוסיף את הגבינה ולהמשיך להקציף, עד שנוקשה כמעט.
שמים את התערובת על בסיס הביסקוויטים
שמים את הפירורים ששמרנו מעל ויאללה למקרר לכמה שעות טובות….
ראיתם כמה קל? למה, למה לעבוד קשה? תשאירו לכם זמן לנשום! (ולחסל את העוגה…)