חזרתי אמש מסופ"ש לפנויים ופנויות. לפני השבת ובמהלכה העברתי סדנאות לחברה', שוחחתי איתם והקשבתי לקושי ולהתלבטויות. חשבתי לעצמי, שבאמת, בחירה בבן זוג לחיים זו אחת הבחירות הגדולות והמשמעותיות שיוצא לנו לעשות במשך החיים.
אך בניגוד למה שהעולם חושב,
הבחירה הזו אינה חד פעמית.
במהלך החיים שוב ושוב אנחנו נקראים לבחור מחדש בבן הזוג שלנו.
אני בוחרת בו מחדש גם כשמתגלים לי צדדים פחות מושכים באישיות שלו.
אני בוחרת בו מחדש לאחר מריבה, ואני בוחרת בו מחדש לאחר שהתפייסנו.
אני בוחרת בו גם כשהוא ניצב מול אתגר וגם כשהוא מאכזב אותי באופן אישי.
הוא בוחר בי מחדש אחרי שדפקתי את הרכב, ואחרי שצרחתי עליו,
ואחרי שביקשתי סליחה.
לי יצא להתחתן עם בועז פעמיים.
פעם אחת בנישואים שלנו ועוד פעם לאחר הפיגוע של אחותי,( לפני כ17 שנים) בה הופננו לרב אשלג עם הכתובה שלנו, שהיו בה טעויות ומחיקות, ומסתבר שזו לא רק בעיה הלכתית חמורה, אלא גם גורם מאוד משפיע על הזוגיות.
הוא ערך לנו כתובה חדשה, ערכנו קניין עם עדים… הכל מחדש!
אפילו (בפוקס) טבלתי באותו ערב.
לפני שנה הילדים ערכו לנו חתונה הודית ביתית… אז אפשר כבר להגיד שיש לנו כבר 3 חתונות.
לבחור מחדש בבן הזוג זה להבין, שאותן תכונות נפלאות שבו, טומנות בחובן גם עקב אכילס.
מי שאדם טוב ונדיב והאוהב לעשות חסד, לפעמים יתן ויעזור לכל העולם והבית יגיע אחרון.
מי שיודע לתקתק עניינים, יהיה לעיתים מאוד ביקרותי כלפי שיבושים.
לכל תכונת אופי חיובית, יש מחיר.
לכל אדם יש יכולות אדירות וגם סוג נכות בתחומים אחרים.
בועז בעלי ואני לומדים עכשיו קורס של הצלת זוגות מגירושין, ואנחנו שמים לב, עד כמה הנקודה הזו של בחירה בבן הזוג "עם כל החבילה" חשובה ומשמעותית והיא זו שהופכת את הנישואין לגן עדן.
מעבר למילים והתנהגויות,
אדם מבחין באופן אינטואיטיבי אם בת הזוג שלו מקבלת אותו או לא.
כשאת חשה שמקבלים אותך כפי שאת, את חשה בטוחה ונותנת אמון בזוגיות.
כשהמרכיב הזה חסר,
זה כל כך קשה!
לכן גם עכשיו ברגע זה בזמן קריאת השורות האלו, אפשר להיכנס לתהליך ולבחור מחדש. לפעמים זה לוקח זמן, וזה לגמרי לגמרי בסדר. אפשר לישון על זה, לחשוב על זה אבל בשורה התחתונה, כדאי לבחור.
שמעתי פעם טיפ על בחירה.
לפני שאת בוחרת: תפללי שה' יעזור לך לעשות בחירה טובה. לאחר שבחרת, תאמיני שבחרת הכי טוב!
ושיהיו לנו תמיד עוד ועוד בחירות טובות!
לקראת החגים מתכון מנצח לדג סלמון שהכי אוהבים אצלנו בבית. מתכון שגם שונאי דגים מובהקים אוהבים.
דג סלמון מתוק
שופכים על הדג (טרי או מופשר) רוטב סויה (אמיתי, תוצרת חוץ) סילאן וצ'ילי מתוק, בנדיבות. משרים ללילה או לכמה שעות במקרר, לאחר מכן מרטיבים שוב את הדג ברוטב ואופים ללא מכסה בתנור מחומם ל160 מעלות לכ20 דקות. יש לוודא שהדג אכן מבושל אך להיזהר מאפיית יתר.