יש איזו נטיה לראות בפורים חג של שחרור רסן. אבל דווקא כשמתבגרים, זה הופך להיות חג מאוד תובעני. להספיק את מצוות היום, הקריאה במגילה, מתנות לאביונים ומי יודע כמה משלוחי מנות, ובנוסף משלוחי מנות בומרנג לאלה שנתנו לנו אבל לא ממש תכננו לתת להם.
ולגבי משלוחי מנות, אני לא בטוחה שאני בעד להכין הכל. נכון זה יותר ביתי ומפנק, אבל גם צורך המון השקעה. אפשר להכין משלוחים כייפים גם ממזונות קנויים, או לשלב קנוי עם ביתי. אם בכל זאת רוצים אז הנה:
מתכון קל לאוזני המן פרווה ומשולשי גבינה משגעים
הכותרת קצת מטעה האמת, מי שחושב שיש דבר כזה, מתכון קל לאוזני המן פרווה,
קצת טועה, הרי זה בדיוק דבר והיפוכו.
הרי צריך להכין בצק, לקרר לרדד למלא לצבוט ולאפות
לעומת הרבה מתכונים אחרים שיידרשו מכם עוד יותר, המתכון הזה באמת יחסית קל.
(ממליצה ישר להכפיל כמויות למשפחה גדולה)
לבצק: בקערת המיקסר שמים כוס ורבע מים חמימים. ומסיפים כף וחצי שמרים יבשים וכפית וחצי סוכר. מחכים לתסיסה של השמרים.
מערבבים ב3 כוסות קמח כפית וחצי כפית מלח ומוסיפים למים. לשים עם וו לישה. ומוסיפים 3 כפיות שמן זית. מתקבל בצק גמיש ונעים. נותנים לו לתפוח שעה. או קיי השקענו בערך 3 דקות עד כה.
מחלקים את הבצק ל8-9 כדורים.
על שיש נקי, מרדדים על כדור לעיגול ומורחים עליו שכבה דקה של גבינה לבנה. יש אחלה גבינה עם תבליני גינה , או להוסיף מעט זעתר. מפזרים מעל: גבינה מלוחה, גבינה צהובה וגבינה משולשת. (אני השתמשתי בשאריות גבינות ממה שהיה בבית.)
מקפלים ל3 בצורת אוזן המן, מניחים על נייר אפיה משומן בשמן זית. (עוד 8 דקות השקעה) אפשר לטגן במחבת או לאפות בתנור, אני טיגנתי על אש בינונית עם מכסה ויצא טעים להפליא. לטגן אפשר שניים שניים, ובכל זאת אם כולם היו בבית הייתי מכניסה לתנור. טוב, רק חצי משפחה הייתה בבית ולכן הצליחו להוציא ממני את המאמץ הזה…