פורים לנו- נשכח את הכל?

יש איזו נטיה לראות בפורים חג של שחרור רסן. אבל דווקא כשמתבגרים, זה הופך להיות חג מאוד תובעני. להספיק את מצוות היום, הקריאה במגילה, מתנות לאביונים ומי יודע כמה משלוחי מנות, ובנוסף משלוחי מנות בומרנג לאלה שנתנו לנו אבל לא ממש תכננו לתת להם.

ולגבי משלוחי מנות, אני לא בטוחה שאני בעד להכין הכל. נכון זה יותר ביתי ומפנק, אבל גם צורך המון השקעה.  אפשר להכין משלוחים כייפים גם ממזונות קנויים, או לשלב קנוי עם ביתי. אם בכל זאת רוצים אז הנה:

מתכון קל לאוזני המן פרווה ומשולשי גבינה משגעים

הכותרת קצת מטעה האמת, מי שחושב שיש דבר כזה, מתכון קל לאוזני המן פרווה,

קצת טועה, הרי זה בדיוק דבר והיפוכו.

הרי צריך להכין בצק, לקרר לרדד למלא לצבוט ולאפות

לעומת הרבה מתכונים אחרים שיידרשו מכם עוד יותר, המתכון הזה באמת יחסית קל.

מתכון לאוזני המן:
 
3 כוסות קמח.
כוס סוכר
1 מרגרינה לאפייה (בלובנד צהוב)
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 ביצים.
 
ללוש היטב לבצק אחיד, חלק חלק..(אפשר במיקסר וו גיטרה ואח"כ ביד.)
לקרר את הבצק, רצוי אפילו שעתיים.
לקמח היטב את משטח העבודה, לרדד עם מערוך מקומח, ליצור עיגולים עם כוס זכוכית,
למלא שקית זילוף עם ממרח שוקולד או קרם קרמל פרווה,להזליף במרכז האזנייה
לקפל ולצבוט למשולש (מי אמר שלא לומדים צורות גאומטריות בגן)
כל חלק של בצק שהוצאנו ממנו עיגולים ניתן למחזר אבל כדאי לקרר אותו שוב עד שמגיעים אליו. אפילו כמה דקות. בשלב זה ניתן להקפיא מעט את האוזניים. (יוצא יותר טוב באפיה אבל לא חייבים)
למרוח ביצה טרופה מעל.
 
לאפות בחום 220 עם טורבו.
7-12 דקות עד שמזהיב.
(אולי בתנור שלכם צריך יותר…או פחות.. פשוט תציצו עליהן)
בכל אופן 2 מסקנות ברורות מהתנסויותי היום: א. הבצק חייב להיות אחיד, ולכן ייתכן שידרוש מעט יותר קמח.
ב. אפיה עד להזהבה עדיפה למי שרוצה עוגיה רכה. (אני למשל)
בונוס: מתכון חלבי!
תגידו שהופתעתם….
מתכון פחות מסורתי: אותה צורה אבל משהו אחר לגמרי:
 
הגירסה שלי למאפה משולשים של סלמה ממאסטר שף: חבל לכם על הזמן כמה שזה טעים!!!!

(ממליצה ישר להכפיל כמויות למשפחה גדולה)

לבצק: בקערת המיקסר שמים כוס ורבע מים חמימים. ומסיפים כף וחצי שמרים יבשים וכפית וחצי סוכר. מחכים לתסיסה של השמרים.

מערבבים ב3 כוסות קמח כפית וחצי כפית מלח ומוסיפים למים. לשים עם וו לישה. ומוסיפים 3 כפיות שמן זית. מתקבל בצק גמיש ונעים. נותנים לו לתפוח שעה. או קיי השקענו בערך 3 דקות עד כה.

מחלקים את הבצק ל8-9 כדורים.

על שיש נקי, מרדדים על כדור לעיגול ומורחים עליו שכבה דקה של גבינה לבנה. יש אחלה גבינה עם תבליני גינה , או להוסיף מעט זעתר. מפזרים מעל: גבינה מלוחה, גבינה צהובה וגבינה משולשת. (אני השתמשתי בשאריות גבינות ממה שהיה בבית.)

מקפלים ל3 בצורת אוזן המן,  מניחים על נייר אפיה משומן בשמן זית. (עוד 8 דקות השקעה)  אפשר לטגן במחבת או לאפות בתנור, אני טיגנתי על אש בינונית עם מכסה ויצא טעים להפליא. לטגן אפשר שניים שניים, ובכל זאת אם כולם היו בבית הייתי מכניסה לתנור. טוב, רק חצי משפחה הייתה בבית ולכן הצליחו להוציא ממני את המאמץ הזה…

 

 

עוד באותו נושא:

כיף לשתף