זה הסתיו , עם המרק…

המרק בעיני הוא חלק בלתי נפרד מכניסתו של הסתיו.

לא מצליחה להבין איך זה שבקיץ אני בקושי מכינה ובקושי מסוגלת לאכול מרק,

ובחורף ובסתיו,

תנו לי מרק, מרק, תנו מרק…..

מרק הוא קודם כל מחמם. מחמם את הבית ומפיץ ריח טוב…

מחמם את הגוף ואת הלב.

אין כמו להיכנס הביתה אחרי יום בגשם ולקבל קערת מרק מהבילה…

יש מרקים שמכינים בצ'יק ויש כאלה שלוקחים קצת יותר מאמץ, בכל מקרה שווה להכין.

הנה אחד ברמת קל-בינוני.

מרק אפונה עם עננים.

 מבסוטה עננים.jpg

חותכים גס: בצל וגזר. מטגנים אותם יחד. מוסיפים כמה בטטות ו2-3 תפוחי אדמה, כוס עד חצי כוס אפונה יבשה. (רצוי להשרות אותה יום קודם אבל לא חובה.) מוסיפים מים, מלח, ומרתיחים.

כשהכל רך, אני אוהבת להוסיף גם אפונה קפואה. ולתת לה להתבשל.

טוחנים הכל בבלנדר מוט, אפשר להוסיף מעט אבקת מרק בטעם עוף ומתחילים להכין עננים.

העננים הם השם שאני נותנת לבצקניות שצפות במרק,

ובני הקטן פותח עיניים גדולות ושואל:

אמא, איך הצלחת להוריד את העננים לתוך המרק?

wpid-20140529_194355.jpg

אז ככה מכינים עננים:

כוס וחצי קמח, מעט מלח, 2 ביצים וכף או שתיים שמן, ומוסיפים מים קרים לבלילה די סמיכה,

כשהמרק רותח, לאחר שטחנו אותו, מטפטפים בעזרת כף עננים מהבלילה.

חשוב בשלב זה לערבב את המרק מדי פעם כדי שלא ישרף.

כשהעננים תפוחים , וטועמים והם מוכנים, המרק מוכן.

תעשו פוווווו לעננים…. בתיאבון!!!

 

 

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email