טעם של חורף

סוף סוף הגיע חורף הראוי לשמו ואנו מקווים שלא נצטרך לצום עוד כדי שיבואו הרבה גשמים, אלא להיפך, נסתפן בביתנו, נתפלל שלא יהיו הפסקות חשמל ונאכל אוכל טעים של חורף. קדרות בבישול איטי, דייסות, עוגות שמרים, מרקים, ולאין ספור משקאות חמים, מלווים במשהו מתוק על יד.

יום אחד ייצרו מחשבים שמעבירים גם ריחות ואולי גם טעמים, אבל עדיין יהיה העניין של "על טעם ועל ריח אין מה להתווכח." אני למשל אוהבת את הדייסה שלי מלוחה ועם חמאה, ואילו הילדים אוהבים עם סוכר ומייפל. אני יודעת שיש כאלה שבחיים לא יאכלו דייסה. רק המראה שלה מזעזע אותם.

יש כאלה שאוכלים רק דייסת שיבולת שועל ויש את חסידי הסולת. לי עצמי היו כמה שנים שנמנעתי מדייסת סולת עד שחזרתי כשהייתי בבית החלמה ופתאום התחברתי לזה מחדש.

לטובת הנוסטלגיה והילדים:: דייסת סולת מהירה.

מרתיחים מים בקומקום.

כשהם רותחים שופכים 2 כוסות לסיר. מערבבים פנימה עם מטרפה ידנית כוס סולת ומחממים עד שהמים נספגים. מוסיפים בין כוס ל3 כוסות חלב לפי הטעם והצורך, עד שהדייסה מבושלת. כשהדייסה מוכנה: מוסיפים מעט חמאה ותיבול: סוכר/מייפל/שוקו/סילאן/קינמון או לחלופין: מלח!!

ואם כבר קניתם סולת, עוד משהו שאצלי מתחבר לחורף זה קובה במרק.

שיטה גאונית לקובה שלמדתי: מכינים כדורי בשר קטנים, מתובלים, ומקפיאים אותם במגשית. כשמכינים את הקובה, קל מאוד לעטוף אותם בבצק הסולת.

מרק חורפי אדום עם קובה.

למרק:

2 בצלים

4-5 גזרים חתוכים גס

3 קישואים חצויים

3 תפוחי אדמה חתוכיים גס

גרגירי חומוס מבושלים

חצי גמבה קצוצה

עגבניה קצוצה

דלעת (אופציה)

חתיכות סלרי או עלי סלרי.

פפריקה מתוקה

3 כפות אבקת מרק עוף

3 כפות רסק עגבניות מרוכז.

חתיכות עוף.

לקובה:

בשר טחון מתובל ב: פפריקה, בהרת, שום כתוש

 מעט מלח. לגלגל לכדורונים ולהקפיא. (לא, לא צריך לבשל או לטגן)

סולת , מים קרים, מעט שמן ומלח.

אופן ההכנה: מטגנים את הבצל , מוסיפים את הירקות,(אם מוסיפים דלעת אז לא בשלב הזה.) מתבלים בפפריקה וברסק ובאבקת המרק. מוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומנמיכים אש. כעבור כחצי שעה מוסיפים את העוף והדלעת. את הקובות אפשר להכין כשעה אחרי הרתיחה של המרק.

להכנת עיסת הסולת לקובה, בקערה שמים חצי עד 3/4 כוס סולת, ומוסיפים מים לקבלת מרקם של בצק. מוסיפים חצי כפית שמן ומעט מלח לנותנים לעסק לעמוד כ10 דקות. נוטלים כמות של כדור פינג פונג, משטחים בכף יד רטובה, ממלאים עם הכדורון ש"הכינונו מראש"(מהמקפיא) סוגרים לעיגול ומניחים על צלחת. כשכולם מוכנים, מוודאים שהמרק על רתיחה ומוסיפים אותם למרק.  כשכולם בפנים אפשר שוב להנמיך אש לרתיחה עדינה. זמן בישולם כ20 דקות עד חצי שעה.

עוד באותו נושא:

כיף לשתף