מה טוב בפסח?

פורסם במדור "בית חם" בעיתון ארץ בנימין ניסן התשע"ג.

הסוד לחשיבה חיובית טמון בהתבוננות על הטוב. רק על הטוב.

אז בואו נספר לכם מה טוב בפסח:

שפעם בשנה כל הג'יפה שמאחורי המקרר והתנור וכל מיני מקום שמתעצלים להגיע אליהם: מתנקה ונעלמת. (איזה קסם!)

שמרגישים צורך להתחדש ומסיידים אפילו שזה לא כתוב בשום מקום בהלכה.

שמחסלים את כל החמץ בארוחות טעימות ומקוריות… (זוכרים את הסיגרים המתוקים המדהימים של הבת שלי משנה שעברה? כנסו לאתר…)

שפעם אחת בשנה כל השטויות שנערמות לי על השיש נעלמים והשיש צח כביום היוולדו. (ואז כמובן מלבישים אותו שלא יישאר ערום… חס וחלילה).

שהילדים או ההורים עוברים על כל הצעצועים ומפנים מקום לצעצועים חדשים.

ש"חייבים" לקנות בגדים חדשים, וגם מטפחת שתתאים והרבנית ימימה אומרת שחייבים תכשיט.. סגולה… "ואם תיטיב, סט"

שהילקוטים והתיקים מקבלים ריענון, וכולנו מתרטבים יחד איתם…

וכמובן, שיא השיאים בעיני זה האוכל של פסח.

כן, ההגבלה הזו של איסור החמץ הניבה מתכונים מסורתיים שאין אותם בימי החמץ. אני גם מרגישה הרבה יותר יצירתית ומבסוטה מכל מאכל שהצלחתי להכין כשר לפסח. בעבר הכנתי קוגל ירושלמי ממצות, פשטידות, עוגות גבינה, פיצות, ומה לא??? (אגב, שניצלים של פסח זה משהו יוצא מן הכלל, מתכון באתר…) אבל הכי כייף בעיני זה המאכלים המסורתיים:

מרק עוף עם קניידלך ופתות, מצה בריי, וכמובן המצניות של אמא שלי.

הנה המתכון! תהנו!

 

מצניות (לחמניות פסח) של אמא שלי

מצניות

נפתח בהתנצלות כלפי אלה שלא אוכלים מצה שרויה… הם יכולים לאכול את המעדן הזה רק בימים שלפני פסח! (כן, בררתי עם הרב שלי, מותר לאכול מאכלים עם קמח מצה לפני פסח אבל אל תסמכו עלי, תשאלו את הרב שלכם…)

אנחנו לעומת זאת מכינים כמויות ולוקחים איתנו לטיולים, זוללים חם מן התנור, ובקיצור חוגגים עליהם כל הפסח.

קודם כל תחממו את התנור/ טוסטר אובן ל230 מעלות.

כוס מים

1/3 כוס שמן

1 כוס קמח מצה

1/2 כפית מלח

4 ביצים

מרתיחים את המים והשמן. מוסיפים קמח מצה ומלח ומערבבים בכף עץ עד שהבצק נפרד מהדפנות. מסירים מהאש.

טורפים פנימה ביצה (אפשר במיקסר יד) ורק אחרי שהיא עורבבה פנימה היטב מוסיפים את הביצה הבאה. אחרי שהוספנו את כל הביצים, מניחים בכף לתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק של כ5 ס"מ זה מזה. אופים 25 דקות בחום הגבוה, ולאחר מכן עוד 40 דקות בחום 150.

טעים עם כל סוגי המילויים, מתוק, מלוח, מה שבא….

טראפלס טעימים להחריד…

150 גרם שוקולד מריר (השתמשתי בשוקולד פרווה של עלית זה עם הפרה)

1/2-2/3 שמנת מתוקה

25 גרם חמאה. ממיסים בבן מרי (כלי מעל סיר עם מים,)

מערבבים לאחידות כשהכל נמס,

ומכניסים למקרר לכמה שעות טובות או למקפיא.

מוציאים עם כפית, גושים קטנים מעצבים במהירות לעיגול או איזו צורה שיוצא

(זה נמס מהר, לא להתעסק יותר מדי)

לגלגל בקקאו, לשמור בהקפאה עד להגשה. טעים רצח.

קניידלך עסיסים ואויריריים למדי

עשיתי לפי מתכון של מטעמי הבית היהודי

תתפלאו אין חוואיג' במתכון

1 כוס מים רותחים
1 כוס קמח מצה
מעט פלפל שחור מעט מלח
3 ביצים
במקום 1/4 חב' מרגרינה נמסה שמתי שלוק שמן
3 כפות א. מרק בטעם עוף.

לשפוך את המים הרותחים על קמח המצה ולערבב.
להוסיף התבלינים (אני הוספתי לפני המים)
להוסיף 3 ביצים ולערבב
בידיים רטובות ליצור כדורים ולהכניס למרק שרותח על אש בינונית כ20 דקות.

(אני מעדיפה לשים אותם בסיר עם מי מלח רתוחים. ככה לא מצופף לי את המרק)

בברכת פסח שמח וכשר! לא לשכוח להישאר מבסוטים בתהליך….

עוד באותו נושא:

כיף לשתף