מעגל של ברכה
בערב יום הולדתה, חברתי גתית לביא הזמינה אותנו אליה לביתה, למפגש חברות, מכל המעגלים. היא החלה בדבר תורה, לאחר מכן אוכל טעים, ואז נכנסה לתוך דמויות (היא שחקנית בחסד) ובירכה אותנו באופן עמוק ומלא הומור. היו שם חברות עסקיות, אחיות, חברות מהישוב חברות לדרך עבודת ה' חברות ליצירה…
וחשבתי על כך הלילה, לפני הטיסה שלי לאומן, כמה מעגלים של טוב מקיפים כל אחד ואחת מאיתנו.
מעגלים של אנשים, שתמיד נחייך לקראתם.
אנשים שיודעים איך לחבק אותנו.
אנשים עם מילה נכונה בזמן הנכון.
אנשים עם כתפיים שאפשר לבכות עליהם.
ולא רק אנשים….
שמיים שמעלינו וארץ שמתחתינו.
מים, להתקלח בהם ולשחות בהם ולשתות ולהשפריץ.
בגדים, לצבוע בהם את ימינו בצבעים שונים.
נעליים, ששומרים על רגלינו ועל גבינו…
הגוף שלנו… שמאפשר לנו לחוות כל כך הרבה חוויות מגוונות.
כן, המדור הזה נכתב בשעה 3 בבוקר, רגעים לפני שאצא לשדה התעופה,
כשהשינה ממני והלאה, החלטתי לקום ולכתוב, ולשתף בכל הטוב הזה…
תחשבו על כך,
שכל מה שצריך כדי שאדם ירגיש מאושר, הוא להיות במודעות לכל הטוב שעוטף אותו.
יש לא מעט סיפורים על אנשים שעברו טראומות מזעזעות, קטיעות גפיים וכדומה,
ומגדירים עצמם אנשים מאושרים.
איך זה ייתכן?
כשהתודעה שלנו נמצאת בטוב שישנו, ולא בחסר, אנו חווים את האהבה שמקיפה אותנו.
אז הנה קחו לכם תרגיל קטן…שבו בעינים עצומות, ודמיינו את מעגלי הטוב שמקיפים אתכם…
הרגישו את השמחה, האור והאהבה עולים בכם ומקרינים החוצה לכל המעגלים הללו…
והנה גם אתם חלק מטוב ה' בעולם.
ברגע שנכנסתי למסיבה של גתית, הרחתי ריח משגע של שום ועגבניות.
באופן טבעי חיפשתי שם משהו איטלקי אבל לא מצאתי.
צלחת קטנה עם סלט עגבניות ושום צדה את עיני
ולא יכולתי להפסיק לאכול ממנה…
גתית קראה ליצירה הזו מטבוחה…
אני הייתי קוראת לזה:
פלא של עגבניות ושום.
אופן ההכנה: במעבד מזון כותשים גס ראש וחצי שום. לאחר מכן מאדים קלות בשמן קנולה.
מערבבים את השום בסיר.
נזהרים שלא לשרוף את השום.
עכשיו כותשים עגבניות במעבד המזון , ומוסיפים לשום.
מבשלים עד למרקם של ממרח. לאחר הבישול,
מוסיפים מלח, פלפל שחור ואבקת שום.
פלא, פלא של דבר…