שלג…

איזה כייף שיש שלג ויש חשמל…

בשנה שעברה, נתקענו בלי חשמל ארבעה ימים ובלי מים מהיום הרביעי…

אנשים רבים קיטרו והתלוננו , ואצלם זו לא הייתה חוויה חיובית. אבל אני ומשפחתי, עם הקושי, נהננו מאוד.

איך עושים את זה :

 

ואיך אפשר בלי מתכון?

אין כמו לאפות כשיש חשמל

מתכון אדיר לחלות של דקלה בן פזי

לקצת יותר מקילו: אני כותבת בדיוק כמו שדקלה הסבירה לי:

 

שמים בקערה:

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

2.5 כוסות מים פושרים

ממיסים את השמרים והסוכר במים, מוסיפים

חצי כוס שמן ומערבבים שוב

שמה 7-8 כוסות קמח

אפשר מתוך זה כוס קמח מלא. מתחילים לערבב ומוסיפים כפית גדושה מלח.

מתפיחים בקערה משומנת, כחצי שעה…

אפשר לזרז את התפיחה ע”י קערה עם מים רותחים מתחת לקערה. כשתופח, מורידים את האוויר

מכינים את החלות. מברישים בביצה טרופה.

את התבנית המוכנה מכניסים לתנור חם כבוי ל10 דקות

אח”כ מדליקים ל16 דקות ב170-175 מעלות לחלות.

 

 

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email