מבעד למסכות

סיפור המגילה הוא סיפור בשני רבדים.

ברובד החיצוני שלו הוא סיפור מלא פוליטיקה מסואבת ומלוכלכת, ובצד הפנימי שלו הוא סיפור של גאולה. סיפור של קירבה גדולה בין ה' לביננו שמתגלה דווקא מתוך ההסתר הכי גדול.

בימים אלה, כשמתקפת הבחירות הולכת וגוברת וכל הפוליטיקאים לובשים את מסכותיהם ביתר שאת וביתר עוז, מתחפשים לימנים והורסים מאחזים, מתחפשים לשמאלנים ועושים ג'ינגל ברוח ברסלב, אין לנו ברירה אלא להבין משהו מאוד פשוט:

זה לא הוא,(מי שחשבנו שעשה לנו משהו) זה הוא ! (הביג בוס, המנכ"ל הכללי של הבריאה. לאורך כל המגילה, ה' מפעיל את החוטים הנסתרים שיביאו לבסוף לישועה. גם היום, כשנדמה שהפתק שאשים בקלפי לא משנה כלום תכלס' , יש מישהו שדואג כל מערכה במציאות המסובכת הזו תוביל בסופו של דבר לגילוי של אור עצום של גאולה ושמחה בעולם.

אבל אנחנו קצרי רוח. רוצים להרגיש את זה כבר עכשיו.

והאמת, זה אפשרי.

אנחנו באמת חיים בתקופה היסטורית מדהימה, ומה שנדרש מאיתנו הוא להיות מכותבי המגילה. להיות כותבת מגילה זה אומר: להכיר במציאות החיצונית, ובו זמנית להאמין ולגלות את המציאות הפנימית שלה.

זה אומר להרכיב משקפי "מולטיפוקל" שמראים בתוך המציאות את צדדי האור וההתקדמות שלה העולם, מבעד לתלבושת המכוערת (לעיתים) שלו.

למשל, אם כל יום תאספו רק 5 דברים טובים שקרו בו, ותכתבו לכם אותם, תוכלו לגלות עוד ועוד טוב ששזור במציאות שלנו. מי שעוסק בחיפוש הטוב בקביעות מתחיל לראות מבעד כל המסכות שאנשים עוטים על עצמם את נקודות הטוב שבהם.

אפשר גם לעשות תהליך הפוך: להתחפש בעצמנו למה שאנחנו רוצים להיות: להתחפש לאשה שמחה ומאושרת, שאוהבת את עצמה ככה, בדיוק כמו שהבורא אוהב אותה. ומשהו מתוך התחפושת הזו יחלחל פנימה וישפיע מבפנים ולמבסוטיות תהיה אורה ושמחה וששון ויקר….

יש גם אנשים ללא מסכות כמעט.

כאלה שאומרים עליהם בביטוי באנגלית: תולים את ליבם על השרוול שלהם.

אנשים עם לב פתוח, חיבוק זמין, ופנים מאירות לכל אחד.

ככה אני זוכרת את דודתי, רבקה גליקמן, שתמיד תהיה לי עבורה פינה חמה בליבי על איך שקיבלה אותי ואת בעלי למחרת ליל הכלולות שלנו, כשהיינו צריכים לפנות את חדרנו במלון והיינו קרועים מעייפות.

באנו אליה בלי לצלצל קודם והיא ארגנה לנו מיד מקום לישון ומשהו טעים לאכול.

הרגשנו ממש בבית…

אז הנה עוגה נהדרת שלה, מתאימה לכל עת, עם טעם ביתי אמיתי…

עוגת גזר של רבקה גליקמן ז"ל.

מתכון עוגת גזר של דודה רבקה גליקמן ז"ל

3/4 כוס שמן

כוס סוכר חום

2 ביצים

11/2 -2 כוסות גזר מגורר

כף יין מתוק

2 כפות מיץ לימון סחוט

1/4 כפית מלח

1/2 כפית א. אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 1/4 כוס קמח ( בפסח ניתן להחליף לחצי כוס קמח מצה ו3/4 כוס קמח תפ"א.)

מעט קינמון.

 

כל העבודה במעבד מזון:

מגררים את הגזר ומוציאים לקערה.

מחליפים לדיסקית כסאח (סכין פלדה)

שמים: סוכר שמן ביצים: מערבבים.

מוסיפים: גזר מיץ לימון יין ומלח

מערבבים

מוסיפים את החומרים היבשים והקינמון

מתאים ל2 תבניות אינגליש .

אופים כ3/4 שעה עד שמוכן. חום 180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email