106RavDovBigon.jpg

אהבה, זה כל הסיפור… וגם ברד ואריסה

(פורסם בעיתון "ארץ בנימין")

תמיד מפעים אותי , לראות איך חזון קורם עור וגידים ונהפך למציאות. השבוע זכיתי להיות בכנס בוגרים של מכון מאיר, וצפיתי ברב ביגון מקריא קטעים ביומנו, בו עוד טרם הצבא הוא משתף ברצון שלו, להטביע את החותם שלו על העולם ולהשפיעהורד (1)

הרב ביגון זכה להקים מפעל חיים מרשים ביותר, מלא בוגרים ובוגרות בכל רחבי הארץ עברו דרך המקום הנפלא הזה שממשיך להפיץ אור, מוסיף והולך. אחד הדברים המרשימים שאמר הרב בערב , היה: אצלנו בקיבוץ לימדו אותנו להגשים. זה היה החינוך.

ואני שואלת את עצמי כאימא, כדמות חינוכית, עד כמה אני מלמדת את ילדי להגשים?

עד עתה הייתי מסתפקת ברעיונות ולא מספיק יוזמת את הגשמתם. אבל, ברוך ה' אני מרגישה עכשיו שישנם בידי כלים להגשים ממש, ואת הכלים האלה אשמח להנחיל הלאה.

106RavDovBigon

יש עוד משהו שאני רוצה לאמץ מהרב ביגון: הלבביות.

בעלי למד שנתיים במכון, והרב ביגון ליווה אותנו כשיצאנו אחד עם השני. לאחר שיצאנו 3 חודשים, הגענו לרב וסיפרנו לו שלמרות החיבה הגדולה, יש ביננו פערים רבים.

כמה זמן אתם כבר יוצאים? שאל הרב,

3 חודשים, ענינו.

זה הכל? הצטחק הרב, תצאו עוד!

לאחר עוד כמה חודשים כשבועז פנה אליו, אמר לו בחיוך לבבי: קפוץ למים!

באהבה ובאמונה זו לא רק סיסמת המכון, שפותח את שעריו לרוצים ללמוד יהדות , אלא ממש אורח חיים ששזור בכל נים של הרב ביגון ושאר הרבנים.

ההבנה כי הגיע זמן הגאולה באהבה, וכי רק לב חם ופתוח זו הדרך בימנו היא הבנה מרחיקת לכת שאותה יישם הרב כבר עם צעדיו הראשונים, והיא הולכת ומחממת את כל הלבבות…

אהבה אהבה אהבה.. All you need is love שרו הביטלס, והם צדקו.

כשהסאונד מן עלה לבמה, לסדר משהו, הרב ביגון ניצל את ההזדמנות לומר מילה טובה, ולנשק לו את הפאות, (הראסטות).

בחזון שלי אני רואה עולם מלא אהבה, שבו אנשים פותחים את ליבם זה אל זה, מתוך אמונה בבורא. מכבדים ומעריכים האחד את השני, למרות כל ההבדלים.

ועכשיו בחום השרבי אני שוברת את הראש איזה מתכונים לתת לכם.

הנה אחד מוצלח לאריסה ביתית.

 2 ראשי שום מפורקים לשיניים (הכי קל להפריד את השיניים ולשים בין 2 קערות ולשקשק דקה שתיים.)

3 כפות גדושות פפריקה מתוקה.

2-3 כפון שמן

מלח לפי הטעם.

מכסחים במעבד מזון לעיסה , (אם העיסה לא מתכסחת טוב להוסיף מעט שמן) וזהו.. ניתן להוסיף טיפה מיץ לימון לטעם.

ואז ארוחת צהריים קלילה  : אורז, מעורבב עם טונה מקופסא ואריסה…

אפשר להוסיף מהאריסה לדגים ולכל דבר בעצם.

ברד לימון : טעים טעים

4 כוסות מים

2 כוסות סוכר

קליפת לימון מגורדת

כוס מיץ לימון סחוט

ועוד 4 כוסות מים

אופן ההכנה: מרתיחים 4 כוסות מים עם הסוכר עד שהוא נמס. מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון ומורידים מהאש. מוסיפים עוד 4 כוסות מים. מקפיאים בכלים שטוחים שכבה של כ2 ס"מ" בכל כלי. כאשר כמעט קפוא מערבבים עם מזלג ומקפיאים שוב. חוזרים על התהליך מספר פעמים לקבלת הברד, לאחר מכן ניתן להעביר הכל לכלי אחד.

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email