ט"ו בשבט: חג של צמיחה? | סמבוסק חומוס

ט"ו בשבט, החג הפרדוקסלי לאילנות.

האילנות נראים הכי מתים שיש. נטולי עלים. אפרוריים. ריח של טחב נאסף בשוליהם, מעלים שנשרו הפכו לרקבובית.

ואנחנו חוגגים לעצים יום הולדת.

עוד פרדוקס.

למה שיהיה לנו איכפת בכלל בן כמה העץ, מתי שתלו אותו וכאלה?

אני די בטוחה שאין שום עם אחר שסופר בן כמה העצים שלו (לפחות עד גיל 5)

או שחוגג יומולדת לעצים.

תכלס' אנחנו מחבקי העצים הראשונים, לא ככה?

 טו בשבט וצמיחה

ובכל זאת, במסורת שלנו

אנשים קשורים לעצים.

"כי האדם עץ השדה" ויש לנו מלא הלכות חקלאיות ואקולוגיות.

 

והקשר הוא כנראה עמוק מאוד.

תהליכי העץ עוברים גם עלינו: זריעה, ריקבון, נביטה וצמיחה, העצים הם השראה ואנו מוצאים בתוכנו, הרבה מהמהות שלהם. שליחת שורשים עמוקים, צמיחה גם מתוך פציעה. עלה קטן שלי, ופירות שנופלים לא רחוק מהעץ, ועוד…

 

ומתוך הקשר הזה לעצים בייחוד עם שיבת עם ישראל לארצו והתגשמות נבואות הגאולה: "ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל…".

חג העצים גם קיבל משמעות חדשה בנטיעות בארץ ובאכילת פירותיה של ארץ ישראל.

 

אז איך חוגגים לעץ שעומד בשלכת? חוגגים את התהליך הנסתר שבו. את השרף שעולה באילן, את ההתחדשות שמתחילה מבפנים גם כשאף אחד לא רואה כלום מבחוץ. חוגגים את המסורת ואת האמונה שגם השנה יתרחש התהליך המדהים הזה, שאת הניצנים שלו נראה רק בניסן.

 

תתבוננו בילדים שלכם, באנשים שסביבכם. תראו אותם כמו עצים.

תדעו שגם בתוכם יש צמיחה בלתי נראית. עוד תראו ניצנים.

 

(הטור בהשראה של המשוררת טניה הדר ז"ל, אמא של מיכל פרץ, לאחר המופע המרגש "קערות של אהבה" שהוזיל ממני המון דמעות..)

ועכשיו למאכל שמאוד משתלב לי עם ארוחת פירות בט'ו בשבט ולא רק,

סמבוסק חומוס מופלאים.. (פרווה)

 

סמבוסק במילוי חומוס: (כ30 יחידות קטנות)


מבסוטה- סמבוסק חומוס

 

בצק:

4 כוסות קמח

0.5 כף שמרים (או אבקת אפיה)

0.5 כף סוכר

3/4 כוס שמן

1 כף חומץ

כפית מלח

1.5 כוסות מים פושרים

 

 

מילוי חומוס:

לטגן 4 בצלים בינוניים

להוסיף  2 קופסאות חומוס בשימורים, לשטוף לסנן ,לרסק טוב

להוסיף כורכום, כמון, מלח פלפל שחור

 

(אפשר גם למלא בגבינה בולגרית עם זיתים בצל מטוגן ופטריות או גבנ"צ או רוטב פיצה וכו' הכל פתוח)

 

להכין עיגולים מהבצק לשטוח למלא במילוי ולסגור לחצי עיגול.

ביצה +שומשום

 

180 מעלות (לחמם ראש) ולאפות כ 20-25 דק' (עד שמשחים)

 

נ.ב. ואם דיברנו על ילדים וצמיחה… בטו' בשבט אי'ה ( הכי מתאים נכון?) אני משיקה קורס אינטרנטי " איך להיות אמא מבסוטה, ללא רגשות אשמה". מוזמנות בשמחה לקבל את המתנות החינמיות במסגרת הקמפיין וכמובן להצטרף לקורס.

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email