איזו אמא את? וגם מתכון לחומוס

יש אימהות ויש אימהות.

 

יש אימהות מאוד ברורות. נחושות. עם עמוד שדרה פנימי.

עם כללים וגבולות מאוד ברורים בבית.

מי עושה מה ומתי

ולכל ילד יש חובות וזכויות.

 

יש משפחות שאפילו היום בעידן שיש בו הצפה של מסכים,

התקשורת בין בני הבית מצויינת,

אוכלים ביחד ארוחות משותפות

ומרגישים שכל אחד נמצא שם עבור השני.

 

יש אמהות שחשות שמחה וסיפוק רב באימהות שלהן..

 

ויש  אימהות אחרות…

 

אני רואה אמהות שבאמת נותנות לילדים שלהן כל כך הרבה…

דואגות לכל דבר: ללבוש לאוכל, ללימודים לחוגים

ואפילו לגאג'טים מתקדמים

 

ומתוסכלות

ולא חוות הרבה סיפוק באימהות

 

מטען עצום של רגשות אשמה רובץ להן על הכתפיים על

כל מה שלא.

כל מה שלא מוצלח וכל מה שלא נכון

 

יש אמהות שאני מכירה שלא תעזנה להגיד לא לילד שלהן…

למה?

כי הן לא רוצות לחוות את הכעס שלו או המירמור שלו.

 

ואז מה קורה?

צומח דור שנמצא יותר בתוך במכשירים שלו מאשר בקשר עם המשפחה שלו…

ומשום מה

דורש כל הזמן עוד ועוד

בלי להבין שגם לו יש מה לתת…

ואז מתחילים מריבות כעסים וצעקות…

 

אז איזו אמא את?

 

מאז שאני ילדה, שמתי לי למטרה

ללמוד להיות האמא הכי טובה שאוכל.

 

מטרה קצת שאפתנית, אבל לא הייתה לי ברירה.

היה לי ברור שכמו הבית שגדלתי בו

זה לא מה שאני רוצה לתת לילדי

 

יחד עם זאת, לדעת מה לא, לא עוזר במיוחד כדי לדעת מה כן…

אז התארחתי בהמון משפחות כנערה כדי

לקבל מודל של הורות אחרת מזו שקיבלתי בבית

וכשהתחתנתי

ונולדו לי הילדים,

 

התחלתי תהליך ארוך של למידה.

ויישום.

וברוך ה' זכיתי להקים בית, עם אווירה נעימה

בית שיודע גם להכיל את הקושי,

בית עם אווירה כייפית שבו כל אחד מרגיש שיש לו בו חלק.

 

השנה עבדתי באינטנסיביות על הקורס האינטרנטי שלי:

'להיות אמא מבסוטה, ללא רגשות אשמה' שבימים אלה יוצא לאור…

אמא מבסוטה עם ילדים

אני מזמינה אותך, לקבל ממני מתנה:

'המדריך לאווירה נעימה בבית" ברגע שאת נרשמת להשקה

שבאמת שמתי בו המון המון תובנות וטיפים נהדרים

שיכולים לעשות שינוי אמיתי בבית.

 

את יכולה לקבל את העותק שלך פה: http://imamabsuta.myplatform.co.il/

ולצפות בסדרת הסרטונים החינמית שהכנתי.

 

אני מאמינה גדולה

באפשרות שלנו לבחור.

בכל רגע ורגע אפשר 'לחשב מסלול מחדש'

ולכן כל כך היה לי חשוב

לכתוב לצלם ולהקליט

לתת מהידע ובעיקר מהתהליכים העמוקים

שעובדים עם התת מודע,

כדי שגם את

תהיי אמא מבסוטה!

 

אחד הטיפים שאני נותנת במדריך הוא "לעשות מסעדה בבית"

ומכיוון שיש עכשיו פריחה של חומוסיות,

מגניב להכין חומוס חס לניגוב בבית…

 

הנה גרסה מגניבה במיוחד:

חומוס עדשים

חומוס טעים ומהיר
לא תאמינו שזה מעדשים !!

כוס עדשים אדומות שלימות.

הכנה מראש עם הנבטה:

משרים את העדשים ללילה,  מעבירים למסננת,

משאירים ליממה במסננת כשמדי פעם מעבירים שטיפה.

לאחר הנביטה מבשלים במים שמכסים את העדשים בנדיבות

למשך כ15 דקות, עד שהן מתרככות.

(למי שאין זמן להנביט, השריה של שעה סינון וזהו…)

מסננים את עודפי המים, טוחנים במעבד מזון עם שן שום,

2 כפות שמן זית.

מוסיפים טחינה גולמית עד למרקם קצת יותר דליל ממה שאתם רוצים בסוף כי זה מתעבה..

מלח, מיץ מחצי לימון וכמון וזהו…

טעים טעים.. תכינו את הפיתות!!

אותו מתכון אפשר עם גרגרי חומוס מקופסא . אני מציעה להשרות בסודה לשתיה ולשטוף לפני הבישול הקצר כדי למנוע גזים.

 

אהבתם? אשמח לשיתופים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email