איך לעבור את פסח ברגוע?

פסח מתקרב אלינו בצעדיו המיוחדים. למה כוונתי?

תמיד כשמגיע ט"ו בשבט צפה איזו מודעות שפסח מתקרב. עדיין יש לו צעדים ממש חרישיים ורק עקרות בית ממולחות ומאורגנות במיוחד נענות כבר לפסיעותיו השקטות ומתחילות כבר למיין אי פה אי שם. אחר כך לקראת פורים כבר שומעים בבירור את צעדיו, ומתחילה מלחמה נואשת עם הילדים: "אל תיקח את הוופל הזה למעלה! אמרנו שאוכלים רק בפינת אוכל! מה עושה פה משלוח מנות מתחת לכרית שלך? " וכן הלאה. אחרי פורים ולקראת ראש חודש ניסן כבר צועד לו הפסח בצעדי ענק שכל אחד מצעדיו מרעים ומתריע…גוואלד! חמץ!

ואנו מנסות פתרונות מפתרונות שונים: לאכול פיצה ברכב, לאכול פיצה בפיצריה, לאכול בגינה, לא לאכול כלל…

איך אפשר לקחת את החג הזה "בכייף"??? איך לעבור את פסח ברגוע?

כמו כל דבר שמתרגש לפתחנו, אם טוב או רע, דבר ראשון הכי חשוב זה : לקבל אותו כמו שהוא.

ברור שבליל הסדר כבר לא יהיה פירור חמץ בבית.

אבל הדרך לשם נתונה בידנו. האם זה יהיה חג הלחץ העצבים והצעקות? או שכבר מעכשיו ברגע זה, ולא חשוב מה כבר הספקת לפסח ומה לא, תקבלי החלטה, שהשנה, חשוב לך להגיע לחג הזה בנועם.

אני בכלל ממליצה לעטוף דברים במפת שולחן... יותר נעים לעבודה.

אם חשוב לך להגיע בנועם, המתכון שלי הולך ככה:

  1. אנשים יותר חשובים מחפצים. הבית שלנו, עם כל הכבוד לו, הוא חפץ דומם.
  2. כשרות הבית יותר חשובה מניקיונו. (לקרא את המשפט כמה פעמים ולהפנים בבקשה)
  3. כל דבר שברצוני שיתבצע, אני משבצת לו זמן .
  4. וכמו שאני קובעת זמן לניקיונות, אני קובעת זמן לבילויים, וגם זמן לעצמי.
  5. שיתוף! מילת המפתח כדי להגיע בכייף למצב שאכן כולם משתפים פעולה, כל אחד לפי יכולותיו, ומשתתפים גם בצ'ופרים ובכייף.
  6. בתור אמא לקטנים, שלא בדיוק מבינים את העניין של המצור הזה נגד החמץ, אני משתדלת להכשיר את הבית כמה שיותר ימים לפני החג, ונותנת להם אוכל וחטיפים כשרים לפסח. ככה אם מישהו עלה עם משהו למעלה, אני בטוחה שזה כשר לפסח.
  7. הטיפ שלמעלה גם מאפשר לי להכין מראש כמה מנות לחג ולהקפיאן, ולפנות עוד זמן לקניות אחרונות ונסיעות עם הילדים.
  8. אני ממש מתחננת אליכם! תזכרו שבליל הסדר, עיקר האוכל זה המצות, החרוסת הכרפס והמרור… אין צורך משום סיבה שהיא להכין ארוחה רבת מנות וסתם לדחוס אוכל בכמויות… אפשר בהחלט להסתפק במרק עם קניידלך למשפחה מצומצמת, ונגיד עוף עם תפוחי אדמה אם יש אורחים. קינוח קליל כמו סורבה או תותים טריים עם קצפת פרווה (בלי להקציף) שלתוכה שמתם את התוכן של כמה פסיפלורות, (מתכון של אמא שלי) ואתם מסודרים.
  9. תזכרו שבדרך כלל, בחג עצמו מותר לבשל! לא חייבים להלחץ להכין הכל מראש. אנחנו מאוד נהנים משניצלים טריים או חזה עוף מוקפץ על אורז שהרגע נהיה מוכן… (מחילה מהאשכנזים…קינואה בשבילכם) נכון שהשנה יוצא בשבת, אבל זו ממש יכולה להיות שבת בקלות…
  10. הכי חשוב: זה למלא את החג בתוכן. סיפורי יציאת מצרים אישיים, הצגות, חידונים, סיפורי עליה, כל אלה יתקבלו בברכה ויהפכו את הסדר שלכם לבלתי נשכח.
  11. תהנו! חג זו מתנה מהבורא, התחדשות וחיבור לעצמנו ולעם הנפלא שלנו. תהנו מהאוכל המיוחד של פסח, מהאוויר מהפריחה, מהיופי שבעצם יציאתנו לחרות…
  12. בכל זאת חטפתן קריזה? התעצבנתן? צעקתן? תזכרי הדבר הכי טוב זה לבקש סליחה, ולהתחיל מהתחלה את המתכון…רק לא להתחיל להתחשבן עם עצמך למה זה קרה ואיזה בעסה זה.  כל זה היה, נגמר, ומתחילים דף חדש.

מאחלת מכל הלב, חג שמח!

נ.ב. איפה המתכון? מי שעדיין לא קלט שיחזור שוב לסעיף 8.

אגב אתייחס לנושא הנייר כסף, לדעתי הוא כבר לגמרי "פאסה" עדיף לכסות שיש בניילון שמשמש לשולחן, הרבה יותר נעים וכייפי לעבודה! לעוד טיפים לנקיון

עוד באותו נושא:

כיף לשתף