לפעמים אני מגלה קסם

כן, פתאום מתגלה בפני משהו קסום, שלא תארתי לעצמי קודם. לפעמים זה מבט של אחד הילדים. לפעמים זה העננים בשמיים, והצבע שמקיף אותם. או התחושה שאני נישאת בידיים הבטוחות והאוהבות ביותר כשאני צפה על הים.

ויש קסמים פשוטים שאני מגלה בכל יום, כשאני מבשלת. פתאום אינטואיטיבית יודעת מה לשים כדי לתקן תבשיל מסוים או מנסה קסם חדש. ככה הגעתי אל קסם המחמצת ובכל פעם אני מלאה התפעלות איך קמח, מים, וקצת מלח הופכים לשמרים שיוצרים כיכרות מדהימים. (אפשר לקרא עוד על המחמצת כאן)

חלות עם מחמצת טעימות ממש! גם גילינו שהוספת מחמצת לחלות משפרת את מצב הבטן שלנו. הבצק הזה כל כך שימושי ונוח. אני מכינה ממנו גם פיצה, גם עוגות וגם חלות… אז ישר למתכון: קודם כל זה טעים ממש. דבר שני גילינו שהוספת מחמצת לחלות משפרת את מצב הבטן שלנו. הבצק הזה כל כך שימושי ונוח. אני מכינה ממנו גם פיצה, גם עוגות וגם חלות… אז ישר למתכון:

מאותו בצק של החלות אפשר להכין עוגות שמרים בקלות…

חלות עם מחמצת:

ממליצה להכין קג' במיקסר ואז עוד קילו אם רוצים 2 קג' להפרשת חלה.

לקילו קמח (אני אוהבת 80% כוסמין מלא של רובינפלד או עץ השדה או הנחתום)

500 מ"ל מים (אם הבצק הולך למקרר אז מים קרים ואם לא אפשר חמימים) לא לשפוך הכל מיד, אלא את הרוב. כל קמח "לוקח" אחרת את המים.

כף מחוקה שמרים יבשים, 2 כפות מחמצת שהאכלנו קודם

5 כפות דבש

שליש כוס שמן.

נותנים ערבוב קטן בכף אפשר לחכות כמה דקות.

מוסיפים קג' קמח וכף מלח.

מערבבים במיקסר.  אם הבצק יבש מוסיפים לו מעט מהמים או מעט שמן נוסף.

אמור לצאת בצק לא דביק. וגמיש למדי. שמים בקערה משומנת,

ומתפיחים להכפלת הנפח (אפשר כשתפח לתת בוקס ותפיחה נוספת) ואפשר להכניס ללילה במקרר להתפחה.

יוצרים את החלות. בנתיים מחממים את התנור למקסימום ואז מכבים אותו.

מתפיחים את החלות בתנור המחומם ל10 דקות.

אופים כ20 דקות על טורבו. (אפשר לזרוק כמה קוביות קרח לתחתית)

משהו מגניב שאפשר לעשות: לערבב שמן זית, שום גבישי ופסטו ומלח ולמרוח על החלות שיוצאות מהתנור.

את הבצק הזה אפשר בקלות להפוך לבסיס פיצה או פוקצ'ה.

וגם : עוגות שמרים:

למשל: לפתוח למלבן, למרוח בשמן קוקוס ולשים אבקת שוקו.

או לשים שמן קוקוס ולהוסיף תערובת סוכר וקינמון

או לשים חתיכות חלבה…

שני מלבנים ממולאים שיוצרים מהם גליל ואז מעין צמה. אופים בתנור כ25 דקות עד להזהבה, כשיוצא מהתנור מברישים באבקת סוכר שערבבנו עם קצת מים.

בתאבון!

עוד באותו נושא:

כיף לשתף