קרקרי מחמצת
את המסע שלי עם המחמצת התחלתי יחד עם הסגר השני. אפשר לקרא על הדרך שעשיתי כאן עם מתכונים ותובנות כמובן
בהתחלה ניסיתי כמה מתכונים, וממש לא נחלתי הצלחות. לאט לאט למדתי וכיום אני אופה פעם בשבוע כמה כיכרות טעימים וכייפים.
למדתי שאין צורך להכין כמות גדולה של מחמצת, אבל עדיין היו נשארות לי שאריות, והיה נחמץ לי הלב לזרוק אותן. אספתי לצנצנת את השאריות וחיפשתי מתכונים מה לעשות איתם. נתקלתי במתכון פנקייק שיצאו ממש שמנמנים אבל שונים מדי ממה שהכרתי. ואז מצאתי מתכון לקרקרים ועפתי עליו!!
אז הנה המתכון הממש ממש פשוט לקרקרים מעלפים:
שאריות מחמצת, מערבבים במים ומוסיפים קמח (אני משתמשת בשיפון או כוסמין אבל תשימו מה שבא לכם) ליצירת בלילה די דלילה כמו של יוגורט. טועמים. אם זה חמצמץ ונעים לכם יופי! תמשיכו לשלב הבא. אם זה ללא טעם, תנו לזה לעמוד כמה שעות שיפתח טעם חמצמץ נחמד.
מוסיפים: כף או שניים שמן זית, תיבול: אני מוסיפה קצח וקימל, זעתר אורגנו, עשבי תיבול…ורבע כפית מלח.
לאחר מכן: מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה, (ממליצה טיפה להרטיב את התבנית ווכה הנייר לא זז)
ומורחים שכבה דקה של הבלילה על כל תבנית.
מעל כל שכבה מפזרים גרעינים כיד הדימיון הטובה: שומשום, דלעת חמניה פשתן, וקצח מלח גס.
מכניסים לתנור שחומם ל160 מעלות עד שזה מתייבש לחלוטין. (הצבע משחים קצת) מפרקים לקרקרים (פריסטייל) ומאחסנים בקופסא אטומה.
וזה פשוט טעים כל כך. הבעיה היחידה? מתחסל במהירות…